Ýsrail tanklarý BM üssüne girdi! 15 barýþ gücü askeri yaralandý
ABONE OL

BM Lübnan Geçici Barýþ Gücü'nden (UNIFIL) yapýlan yazýlý açýklamada, sabah erken saatlerde, Ramya kasabasýndaki BM güçlerinin, Mavi Hat'tan Lübnan'a geçen 3 gruptan oluþan Ýsrail askerlerini tespit ettiði belirtildi.

Ýsrail ordusuna ait iki Merkava tankýnýn, ana kapýsýný tahrip ederek tesise zorla girdiði belirtilen açýklamada, Ýsrail askerlerinin UNIFIL güçlerinden bölgedeki ýþýklandýrmayý kapatmalarýný istediði ve yaklaþýk 45 dakika sonra bölgeden ayrýldýklarý kaydedildi.

- DUMANDAN ETKÝLENEN UNIFIL GÜÇLERÝNDEN 15 KÝÞÝ CÝLT SORUNLARI YAÞADI

UNIFIL askerlerinin kuzeye doðru 100 metre mesafeden çok sayýda silah sesi duyduðu aktarýlan açýklamada, "söz konusu ihlalin" yoðun duman yayýlmasýna yol açtýðý ve koruyucu maske takmalarýna raðmen, cilt tahriþi ve mide sorunlarý gibi çeþitli sorunlar yaþayan 15 barýþ gücü askerine gerekli týbbi müdahalenin yapýldýðý ifade edildi.

- ÝSRAÝL ORDUSU UNIFIL'Ý HEDEF ALDI

UNIFIL, 10 Ekim'de Ýsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef almasý sonucu iki barýþ gücü askerinin yaralandýðýný duyurmuþtu.

Daha 11 Ekim'de de Ýsrail ordusu Lübnan'ýn güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana giriþini top mermisiyle hedef almýþ, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tanký" ile vurulmuþtu. Saldýrýlarda iki askerin daha yaralandýðý bildirilmiþti.

Birçok ülke Ýsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldýrýlarýný kýnamýþtý.

Ýsrail ordusunun, Lübnan ordusuna ait bir mevziyi hedef almasý sonucu iki Lübnan askeri ölmüþtü.

- NETANYAHU, UNIFIL GÜÇLERÝNÝN LÜBNAN'IN GÜNEYÝNDEN ÇIKARTILMASI GEREKTÝÐÝNÝ ÖNE SÜRMÜÞTÜ

Ýsrail Baþbakaný Netanyahu, bir video mesaj yayýnlayarak UNIFIL unsurlarýnýn Lübnan'ýn güneyinden çekilmesini talep etmiþti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenen Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ýn güneyindeki "Hizbullah kalelerinden ve çatýþma alanlarýndan" çýkartýlmasý gerektiðini ve UNIFIL askerlerinin Hizbullah'ýn "rehinesi" haline geldiðini öne sürmüþtü.