Ýsrail'de hükümetin yargý reformuna karþý protestolar devam ediyor
ABONE OL

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde, Tel Aviv merkezinde toplanan binlerce Ýsraillinin, hükümetin yargý düzenlemeleri planýna tepkilerini dile getirdiði belirtildi.

Ýsrail polisinin Tel Aviv'de provokasyon suçlamasýyla 2 göstericiyi gözaltýna aldýðý aktarýlan haberde, muhalefet lideri eski Baþbakan Yair Lapid'in de Tel Aviv'de gösteriye katýldýðý ifade edildi.

Haberde, ülkenin diðer birçok bölgesinde de hükümetin yargý reformu giriþimine karþý gösteriler düzenlendiði ve polisin önlem olarak bazý yollarý kapattýðýna iþaret edildi.

ERTELENEN YARGI DÜZENLEMESÝ

Ýsrail Adalet Bakaný Yariv Levin'in 5 Ocak'ta duyurduðu yargý reformu, Yüksek Mahkemenin yetkilerini sýnýrlandýrma ve iktidarýn yargý atamalarýnda söz sahibi olmasý gibi deðiþiklikler içeriyor.

Netanyahu, 27 Mart'ta ülke çapýnda giderek artan kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargý düzenlemesini ertelediðini açýklamýþtý.

Ancak Baþbakan Netanyahu, 2023-2024 bütçesinin Meclisten geçmesinin ardýndan yargý düzenlemesini tekrar Meclise getireceklerini duyurmuþtu.