Ýsrail'de Netanyahu'ya tepkiler çýð gibi büyüyor! Yüzde 66'sý istifasýný istiyor
ABONE OL

Ýsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, ülkede 18 yaþ üstü 1442 kiþinin katýldýðý bir kamuoyu yoklamasýnýn sonuçlarýný paylaþtý.

Söz konusu araþtýrmaya göre, ankete katýlanlarýn yüzde 75'i 7 Ekim'de Hamas'ýn askeri kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarýnýn baþlattýðý Aksa Tufaný saldýrýlarýnda yaþanan Ýsrail'deki güvenlik açýðýndan Baþbakan Netanyahu'nun sorumlu olduðuna inanýyor.

Ankete katýlanlarýn yüzde 66'sý savaþýn ardýndan Netanyahu'nun istifasýný isterken, yüzde 64'ü savaþtan sonra Ýsrail Meclisinin feshedilmesini ve genel seçimlerin yapýlmasýný talep ediyor.

Önceki seçimde Netanyahu'nun partisi Likud'a oy verdiðini belirtenlerin yüzde 45'i de savaþýn hemen ardýndan seçimlerin yapýlmasýný istiyor.

Yedioth Ahronoth gazetesi, bugün yayýnlanan bir haberinde, abluka altýndaki Gazze Þeridi'ndeki güncel geliþmeler konusunda Netanyahu ile Ýsrail ordusu arasýnda güven krizi yaþandýðýný yazmýþtý.

Haaretz gazetesinde dün çýkan haberde de Netanyahu'nun 7 Ekim'deki saldýrýlarýn tahmin edilememesinin sorumluluðundan kaçmaya ve bu sorumluluðu Ýsrail ordusuna yüklemeye çalýþtýðý belirtilmiþti.