Ýsrail saðlýk ekiplerini hedef aldý! Gazze Avrupa Hastanesi: Yaralýlara ulaþamýyor
ABONE OL

Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin farklý noktalarýna düzenlediði hava saldýrýlarýnda çok sayýda Filistinli yaþamýný yitirdi ve yaralandý.

Filistin resmi haber ajansý WAFA'ya göre, Ýsrail uçaklarýnýn, Gazze Þeridi'nin merkezi ile Refah kentine düzenlediði hava saldýrýsýnda çok sayýda ölen ve yaralanan oldu.

Ýsrail savaþ uçaklarýnýn, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Þiteyvi ile Tahravi ailelerine ait evleri bombalamasý sonucu 11 kiþi öldü, çok sayýda kiþi yaralandý.

Ýsrail'in Gazze'nin merkezindeki Sahabe Týp Kompleksi civarýndaki Hammad ve Ataallah ailelerine ait meskun evleri bombalamasý sonucu da çok sayýda kiþi hayatýný kaybetti ve yaralandý. Bombalanan evlere yakýn bölgede Ýsrail ordusuna ait tanklarýn olmasý nedeniyle enkaz altýndaki ölü ve yaralýlara ulaþýlamýyor.

Ýsrail güçleri, Han Yunus'un güneyinde Neccar ve Hamuda ailelerine ait evleri hedef almasý sonucu da çok sayýda Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasýna yol açtý.

Ýsrail topçu birlikleri ayrýca gece boyunca Han Yunus'ta birçok yeri hedef aldý. Saldýrýlarda çok kiþi öldü ve yaralandý.

Ýsrail ordusu, baþta Han Yunus, Refah ve kentin güney tarafý olmak üzere, Gazze Þeridi'nde birçok bölgeye yönelik hava ve kara saldýrýlarýný sürdürüyor.

GAZZE AVRUPA HASTANESÝ: SAÐLIK EKÝPLERÝ, ÝSRAÝL TARAFINDAN HEDEF ALINDIÐI ÝÇÝN YARALILARA ULAÞAMIYOR

Gazze Þeridi'ndeki Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Yusuf el-Akkad, bazý yaralýlarýn Ýsrail'in saldýrýlarý nedeniyle hastaneye ulaþamadýðý için sokaklarda kaldýðýný, saðlýk ekiplerinin de hedef alýndýðý için yaralýlara ulaþamadýðýný belirtti.

Gazze'nin güney kesimindeki Han Yunus kentinde bulunan hastanenin Müdürü Akkad, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, hastanenin ve bölgedeki yaralýlarýn durumuyla ilgili konuþtu.

"Hastanedeki durumlar felaket ötesi. Yüzlerce yaralý ve hasta yeterli sayýda yatak olmadýðý için yerlerde yatýyor." diyen Akkad, hastaneye her dakika onlarca hasta geldiðini ve hastanenin kapasitesinin yeterli olmadýðýný ifade etti.

Gazze Avrupa Hastanesi'nin, Gazze'nin her yerindeki saðlýk kurumlarýndan buraya sevklerin yapýldýðý bir ihtisas hastanesi olduðunu kaydeden Akkad, normal þartlarda yaralý ve hastalarý tedavi edecek yeterliliðe sahip olduklarýný aktardý.

Akkad, binanýn 240 yatak kapasiteli olduðuna dikkati çekerek þu an yaralý ve hastalarýn sayýsýnýn ise bu kapasiteyi aþtýðýný dile getirdi.

Halihazýrda ayný odada 5 yerine 9 ailenin kaldýðýný, hastanenin birçok bölümünde hasta ve yaralýlarýn yerlerde yatmak zorunda kaldýðýný söyleyen Akkad, "Çok sayýda yaralý ise Ýsrail'in saldýrýlarý nedeniyle hastaneye ulaþamadýðý için sokaklarda. Saðlýk ekipleri de hedef alýndýðý için bu yaralýlara ulaþamýyor." dedi.

Akkad, "Biraz önce Ýsrail ordusu, kentin çeþitli bölgelerindeki bazý yaralýlarý almak için ambulansla hareket eden saðlýk ekiplerini hedef aldý. 2 saðlýkçý yaralandý, ambulans zarar gördü ve bulunduðu yerde kaldý." diye konuþtu.

Müdür Akkad, Ýsrail ordusunun yollarý tanklarla kesmesi nedeniyle personelin hastaneye ulaþamadýðýný ve bu nedenle hastanede ciddi sýkýntý yaþandýðýný sözlerine ekledi.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

06:22 Ýsrail ordusu, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn Nablus kentinde düzenlediði baskýnlarda 3 Filistinli genci yaraladý.

02:39 Gazze Þeridi'ndeki Saðlýk Bakanlýðý Eczacýlýk Genel Müdürü Eþref Ebu Mehadi, hastaneye ilaç ve týbbi malzeme temin etmeye çalýþtýðý sýrada Ýsrailli keskin niþancýlarýn açtý ateþ sonucu yaralandý.

02:06 Ýsrail askerleri tarafýndan abluka altýndaki Gazze Þeridi'nde alýkonulan ve iþkenceyle dolu 4 günün ardýndan salýverilen Filistinliler yaþadýklarý dehþet dolu anlarý anlattý.

01:45 Hamas, Yemen'deki Ýran destekli Husilerin "Kýzýldeniz üzerinden Ýsrail'e giden gemilerin geçiþini engelleme" tehdidini memnuniyetle karþýladý.

00:32 Gazze Þeridi saldýrýlarýnda 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla Ýsrail askerinin yaralandýðý, bunlardan 2 bininin sakat kaldýðý belirtildi.

00:21 Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, ABD'nin "Gazze'de acil ateþkes" tasarýsýný veto etmesini memnuniyetle karþýladý.

00:07 Dünya Saðlýk Örgütü (DSÖ), Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesi'ndeki iki saðlýk personelinin görevdeyken öldürüldüðünü bildirdi.

10 Aralýk 2023

23:06 Ýsrail'in baþkenti Tel Aviv'de toplanan grup, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýný protesto ederek ateþkes çaðrýsýnda bulundu.

22:54 Filistin Kýzýlayý, Refah Sýnýr Kapýsý'ndan insani yardým taþýyan 100 týrýn abluka altýndaki Gazze Þeridi'ne giriþ yaptýðýný duyurdu.

22:43 Belçika'nýn baþkenti Brüksel'de Ýsrail'in saldýrýlarýnda Gazze ve Batý Þeria'da hayatýný kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

22:40 Ýsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki çatýþmalarda yaralanan 4 ve Hamas'ýn 7 Ekim'de sýnýrdaki Yahudi yerleþim birimlerine düzenlediði saldýrýlarda aðýr yaralanan 1 askerinin daha öldüðünü açýkladý.

22:29 Yemen'deki Ýran destekli Husiler, abluka altýndaki Gazze Þeridi'ne gýda ve ilaç yardýmlarýnýn giriþi saðlanmadýðý takdirde Kýzýldeniz üzerinden Ýsrail'e giden tüm gemilerin geçiþini engelleme tehdidinde bulundu.

22:27 Hindistan Dýþiþleri Bakaný Subrahmanyam Jaishankar, Filistin Baþbakaný Muhammed Iþtiyye ile Gazze'deki durumu telefonda görüþtü.

22:23 Birleþmiþ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas'ýn saldýrýlarýnýn Ýsrail'in yaptýðý ihlalleri haklý çýkarmayacaðýný belirterek, "Uluslararasý insancýl hukuk seçici olarak uygulanamaz" dedi.

22:24 Avusturya'nýn baþkenti Viyana'da, 18 bine yakýn Filistinlinin ölümüne neden olan Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýnýn son bulmasý için yürüyüþ düzenlendi.

22:19 Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan'ýn da yer aldýðý Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý (ÝÝT) ve Arap Birliði Temas Grubu, "Gazze'deki savaþýn durdurulmasý, kalýcý barýþýn saðlanmasý" için Kanada'da görüþmeler gerçekleþtirdi.

21:29 Ýsrail'in abluka altýndaki Gazze Þeridi'nin Han Yunus ve Gazze kentlerine düzenlediði hava saldýrýlarýnda 2 kadýn gazeteci daha hayatýný kaybetti.

20:48 Ýsrail güçleri iþgal altýndaki Batý Þeria'da düzenledikleri baskýnda, Filistinli bir çocuðu öldürdü.

20:42 Fransa'nýn baþkenti Paris'te yoðun yaðmura aldýrýþ etmeden sokaða inen halk, Gazze'de ateþkes saðlanmasýný istedi.

20:21 Birleþmiþ Milletler (BM) Dünya Gýda Programý (WFP), Gazze'de meydana gelen kýtlýk tehlikesini ortadan kaldýrmanýn tek yolunun, geniþ kapsamlý gýda giriþini saðlayacak bir ateþkes olduðunu belirtti.

20:19 Katar'da düzenlenen Gazze konulu panele katýlan akademisyenler, Batý medyasý ve akademi dünyasýnda Gazze sansürü uygulandýðýný ifade ediyor.

20:03 Ýngiltere'de 9'uncusu düzenlenen Filistin'le dayanýþma ve ateþkes eylemine katýlan konuþmacýlar, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) ateþkes talep eden karar tasarýsýný veto eden ABD ve çekimser oy kullanan Ýngiltere'ye tepki gösterdi.

19:48 Filistin Platformu üyeleri, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný Kadýköy'de protesto etti.

19:46 Ýsrail'in yoðun saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'nin güneyindeki Cibaliya Mülteci Kampý'nda sokak, meydan ve boþ alanlar "toplu mezarlara" dönüþtü.

19:25 Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðý: Ýsrail'in saldýrýlarýnda ölenlerin sayýsý son 24 saatte 213 artarak 17 bin 700 oldu.

18:34 Gazze Þeridi'ndeki Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Yusuf el-Akkad, bazý yaralýlarýn Ýsrail'in saldýrýlarý nedeniyle hastaneye ulaþamadýðý için sokaklarda kaldýðýný, saðlýk ekiplerinin de hedef alýndýðý için yaralýlara ulaþamadýðýný belirtti.

17:39 Ýstanbul'da çeþitli hastanelerde görev yapan doktor, saðlýk çalýþaný ve týp fakültesi öðrencileri, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný protesto etmek amacýyla sessiz yürüyüþ düzenledi.

17:15 Ýngiltere'nin baþkenti Londra'da 14 Ekim'den bu yana Filistin ile dayanýþma için her cumartesi sokaklara çýkan on binlerce kiþi 9'uncu kez bir araya geldi.

17:13 Ýskoçya'nýn baþkenti Edinburgh'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüþünde yüzlerce kiþi, "Ýþgali durdurun, soykýrýmý desteklemeyin" sloganý atarak, Ýsrail ve destekçilerine tepki gösterdi.

17:01 Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile Mýsýr Cumhurbaþkaný Abdulfettah es-Sisi'nin Gazze Þeridi'nde ateþkes saðlanmasý için çabalarýn sürdürülmesi konusunda mutabýk kaldýðý bildirildi.

16:59 Malatya'da, Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarý protesto edildi.

16:52 Erzurum'da görev yapan doktorlar, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný protesto etmek için sessiz yürüyüþ düzenledi.

16:52 Ýsrail ordusu, "insaný ara"nýn sona ermesiyle abluka altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'ne yeniden baþlattýðý saldýrýlara, þiddetini artýrarak devam ediyor.

16:49 Filistin Devlet Baþkaný Mahmud Abbas, ABD'nin Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilen karar tasarýsýný veto etmesini "ahlak dýþý" olarak deðerlendirdi.

16:43 Diyarbakýr ve Siirt'te hekimler, giydikleri beyaz önlüklerle "sessiz yürüyüþ" yaparak Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýna tepki gösterdi.

16:43 Ýsrail ordusu, Lübnan'dan Ýsrail'e yapýlan saldýrýlara karþýlýk Lübnan'ýn güneyinde Hizbullah mevzilerini vurduðunu açýkladý.

16:40 Ýsrail ordusu iki ayý aþkýn süredir bombardýman altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'ne zýrhlý araçlarla asker sevkiyatýna devam ediyor.

16:33 Kütahya'da hekimler, saðlýk çalýþanlarý, týp ve diþ hekimliði fakültelerinden öðrenciler, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldýrýlarýný sürdüren Ýsrail'i protesto etmek ve Filistin halkýna destek olmak amacýyla "sessiz yürüyüþ" gerçekleþtirdi.

16:32 Rize'de týp fakültesi öðrencileri, Trabzon'da ise çocuklar Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný yürüyüþle protesto etti.

16:28 Ankara'da saðlýk çalýþanlarý, Filistin'de yaþananlara dikkat çekmek amacýyla "sessiz yürüyüþ" düzenledi.

16:26 Sivas ve Kayseri'de, hastanelerde görev yapan doktor ve saðlýk çalýþanlarý, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný protesto için sessiz yürüyüþ düzenledi.

16:22 Filistin Ýslami Direniþ Hareketi Hamas, Ýsrail'in Gazze'deki esirlerin hayatlarýný umursamadýðýný belirtti.

16:19 Bursa ve Balýkesir'deki hastanelerde görev yapan hekimler ve saðlýk çalýþanlarý, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýný protesto için sessiz yürüyüþ yaptý.

16:13 Ýsrail askerlerinin, cuma günü iþgal altýndaki Batý Þeria'da yaraladýðý Filistinli hayatýný kaybetti.

16:06 Avrupa-Akdeniz Ýnsan Haklarý Gözlemevi (Euro-Med), Ýsrail'in abluka altýndaki Gazze Þeridi'nde Filistinli akademisyen Rýfat el-Arir'e kasten suikast düzenlediði þüphelerinin soruþturulmasý gerektiðini belirtti.

15:57 Suudi Arabistan Dýþiþleri Bakaný Faysal bin Ferhan, "Uluslararasý toplum Gazze Þeridi'nde ateþkesin saðlanmasý için yeterince çaba göstermedi." dedi.

15:48 Þýrnak'ýn Cizre ilçesinde 'Filistin Ýnsanlýk Nöbeti Çadýrý' kuran Sivil Toplum Kuruluþu (STK) temsilci ve üyeleri Ýsrail büyükelçisini sýnýr dýþý edilip, büyükelçilik ve konsolosluðun kapatýlmasýný, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapýlarak gerekli adýmýn atýlmasýný istedi.

15:37 Libya'da sivil toplum kuruluþlarý, Ýsrail ablukasý ve bombardýmaný altýnda bulunan Gazze Þeridi'ndeki Filistinlilere yardým için baðýþ kampanyasý baþlattý.

15:32 Ýsrail ordusunun Gazze'de baþarýsýzlýkla sonuçlanan rehine kurtarma operasyonunda öldüðü duyurulan Ýsrailli esir askerin ölümü ailesi tarafýndan doðrulandý.

15:19 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baþkaný Prof. Dr. Numan Kurtulmuþ, ABD'nin Birleþmiþ Milletler Konseyinin Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilsin kararýný veto etmesini eleþtirerek, "Amerika'da kaba siyasetinin gereðini yaparak Ýsrail'e bir kere daha destek verdi. Bir kere daha zulmün arkasýnda durdu" þeklinde konuþtu.

15:20 Ýsrail'in saldýrýsýnda Gazze'de bulunan Alman vatandaþý 6 kiþilik ailenin hayatýný kaybettiði bildirildi.

15:15 Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Batýlý ülkelerin sýnýrsýz desteðini alan Ýsrail yönetimi, Gazze'de tüm insanlýðýn yüzünü kýzartacak canilikte zulümlere ve katliamlara imza atýyor." dedi.

15:12 Ürdün, abluka altýndaki Gazze Þeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden saldýrýlarý nedeniyle, Ýsrail'le planlanan, enerji karþýlýðýnda su deðiþimini amaçlayan anlaþmayý durdurduktan sonra, söz konusu projeye alternatif arýyor.

15:11 Birleþmiþ Milletler Çocuklara Yardým Fonu (UNICEF) Orta Doðu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr, "Gazze Þeridi, çocuklar için dünyadaki en tehlikeli yer haline geldi." dedi.

14:53 Gazze Belediyesi, Ýsrail'in saldýrýlarýnýn devam ettiði þehirlerde 500 bin Filistinlinin açlýk ve susuzluk riskiyle karþý karþýya olduðunu bildirdi.

14:00 Ýsrail güçleri iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn çeþitli bölgelerinde düzenledikleri baskýnlarda 15 Filistinliyi gözaltýna aldý.

13:10 Ýsrail'in, ABD'den Gazze'deki tanklarda kullanýlmak üzere deðeri 500 milyon dolardan fazla olan mühimmat sipariþini onaylamasýný istediði belirtildi.

13:08 Ýsrail güçlerinin, Gazze Þeridi'nde Filistinlilerin sýðýndýðý merkezlere duman ve yangýn bombalarýyla saldýrdýðý, yaralýlarda daha önce görülmemiþ þekilde yanýklar ve boðulma gerçekleþtiði bildirildi.

12:50 Ýran, ABD'nin, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de insani nedenlerden dolayý acil ateþkes talep eden karar tasarýsýný veto etmesini kýnadý.

12:46 Malezya Baþbakaný Enver Ýbrahim, "Malezya hükümeti adýna, ABD'nin Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilen karar tasarýsýný veto etmesini þiddetle kýnýyor ve protesto ediyorum." dedi.

12:42 Ýslam Ýþbirliði Teþkilatýnýn (ÝÝT) ve Arap Birliðinin, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnýn sona erdirilmesi için diplomatik görüþmeler yürütmek üzere görevlendirdiði Bakanlar Komitesi, ABD yönetiminin, Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýnýn durdurulmasý için Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunulan karar tasarýsýný veto etmesinden üzüntü duyduðunu bildirdi.

11:29 Ýsrail ordusunun yoðun saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'nde, imkansýzlýklar nedeniyle yaralýlara yerde müdahale ediliyor.

11:18 Ýsrailli bir savaþ muhabiri, Gazze kentinin doðusundaki Eþ-Þucaiyye Mahallesi'ne giren Ýsrail askerlerinin, Hamas'ýn askeri kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarýnýn kazdýðý tünel ve kuyular karþýsýnda "þaþkýna döndüðünü ve bir meydan okumayla" karþýlaþtýðýný belirtti.

11:00 Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarý sonrasý Batý televizyonlarýnda yaptýðý çýkýþlarla gündeme gelen Filistin'in Ýngiltere'deki Misyonunun Baþkaný Büyükelçi Hüsam Zomlot, ülkesinde yaþanan zulmün 7 Ekim'de deðil, 106 yýl önce baþladýðýný söyledi.

08:02 Hamas, ABD'nin, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de insani nedenlerden dolayý acil ateþkes talep eden karar tasarýsýný vetosunu, "Ýsrail'in Filistin halkýnýn öldürülmesine doðrudan katýlýmý" olarak deðerlendirdi.

07:31 Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, ABD'nin BM Güvenlik Konseyinde veto ettiði Gazze'de ateþkes tasarýsýna iliþkin, "Gazze konusunda artýk ABD yalnýz kaldý." dedi.

06:31 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin farklý noktalarýna düzenlediði hava saldýrýlarýnda çok sayýda Filistinli yaþamýný yitirdi ve yaralandý.

02:43 Ýsrail medyasý, savaþ kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Baþkaný Gadi Eisenkot'un oðlu Gal Meir Eisenkot'un Gazze Þeridi'ndeki çatýþmalarda öldürülmesinin ardýndan, yeðeninin de öldürüldüðü bilgisini paylaþtý.

01:51 Uluslararasý sivil toplum kuruluþu Save the Children, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilen karar tasarýsýnda "çekimser" oy kullanan Ýngiltere'nin, Gazze'deki çocuklarýn yaþayacaðý dehþetin "suç ortaðý" olduðunu belirtti.

01:37 Ýsviçre, Slovenya ve Malta, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilen karar tasarýsýnýn veto edilmesinden üzüntü duyduðunu açýkladý.

01:25 Filistin'in Birleþmiþ Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilen karar tasarýsýnýn BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) ABD tarafýndan veto edilmesine tepki gösterdi.

00:56 Birleþmiþ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Gazze'de insani ateþkes için baský yapmaya devam edeceði bildirildi.

00:56 Ýsrail'e baðlý Kudüs Belediye Baþkaný Yardýmcýsý Arieh King, Gazzelilere ve Müslümanlara karþý ýrkçý ifadeler kullanarak "Ýnsan deðiller." diye nitelendirdiði yüzlerce Gazzelinin canlý canlý gömülmesini savundu.

00:42 Gazze'den Ýsrail'deki bir hastaneye son 24 saatte 40 yaralý askerin naklinin yapýldýðý belirtildi.

00:02 ABD, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateþkes talep edilen karar tasarýsýný veto etti.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim'de kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail'de 7 Ekim'deki saldýrýlarda 310'dan fazlasý asker olmak üzere 1200 Ýsraillinin öldüðü, 5 bin 132 kiþinin yaralandýðý duyuruldu.

Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnda en az 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadýn olmak üzere 17 bin 487 Filistinli öldü. Enkaz altýnda binlerce ölü olduðu bildiriliyor.

Ýsrail ordusu halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarýný hedef alarak sivil altyapýyý tahrip ederken, karadan iþgal sürecinde 93 askeri öldü.

Çatýþmalara 24 Kasým'da 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani arada" 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Kudüs'te de Ýsrail güçleri ve yasadýþý Yahudi yerleþimcilerin saldýrýlarýnda 272 Filistinli hayatýný kaybetti.

Ýsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahýnýn sýnýr hattýndaki düþük yoðunluklu çatýþmalarýnda ise 23 Lübnanlý sivil, 93 Hizbullah mensubu ve 6 Ýsrail askeri öldü.