Ýsrail'den Ýran'a gözdaðý: Bizim seçtiðimiz yer ve yöntemle karþýlýk vereceðiz
ABONE OL

Ýran'ýn Ýsrail'e yönelik gerçekleþtirdiði Gerçek Vaat 2 operasyonundan günler sonra Ýsrail'den bir açýklama daha geldi. Ýsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari Ýran'ýn füzeli saldýrýsýna iliþkin yaptýðý açýklamada, "Salý günü Nevatim ve Tel Nof hava üslerine çok sayýda Ýran balistik füzesi isabet etti. Savunma kabiliyetlerimiz ve halkýn sorumlu davranýþý sonucunda herhangi bir yaralanma olmadý" dedi.

"HAVA KUVVETLERÝ SALDIRIYA GEÇTÝ"

Ýsrail'in merkezindeki sivil yerleþim bölgelerinde hasarlarýn meydana geldiðini aktaran Hagari, hava üslerine fýrlatýlan füzelerin uçaklara isabet etmediðini ve Hava Kuvvetleri'nin yeterliliðine zarar vermediðini bildirdi. Hagari, "Saldýrýnýn hemen ardýndan Hava Kuvvetleri uçaklarý Orta Doðu'da saldýrýya geçti ve þu anda bile saldýrmaya devam ediyor" ifadelerini kullandý.

ÝSRAÝL'DEN ÝRAN'A GÖZDAÐI

Ýran'a misilleme yapýlacaðýný kaydeden Hagari, "Ýsrail'in 200 kadar füze saldýrýsýna siyasi kademeye uygun olarak bizim seçtiðimiz yöntemle ve bizim seçtiðimiz yer ve zamanda karþýlýk vereceðiz" þeklinde konuþtu.