Ýsrail'in 233 gündür saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze'de can kaybý 35 bin 984'e yükseldi
ABONE OL

Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 233. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN 233 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜÐÜ GAZZE'DE CAN KAYBI 35 BÝN 984'E YÜKSELDÝ

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 233 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði 8 saldýrýda 81 Filistinlinin daha yaþamýný yitirdiði, 223 Filistinlinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda ölenlerin sayýsýnýn 35 bin 984'e, yaralý sayýsýnýn 80 bin 643'e yükseldiði kaydedildi.

Açýklamada ayrýca hâlâ enkaz altýnda ve yol kenarlarýnda ölülerin bulunduðu ancak Ýsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle saðlýk ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaþamadýðý aktarýldý.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

23:43 Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Brüksel'de Filistin konusundaki temaslarý kapsamýnda düzenlenen toplantýlarda, daha fazla ülkenin Filistin Devleti'ni tanýmasý için çabalarýn artýrýlmasýna dikkati çekerek, Filistin'i tanýmayý ertelemenin, sorunu çözmeyeceði ve bunun Ýsrail'e daha fazla zaman kazandýrdýðý mesajýný verdi.

23:10 Ýsrail ordusunun, Uluslararasý Adalet Divanýnýn (UAD) saldýrýlarý durdurma kararý aldýðý Gazze Þeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadýrlarýna düzenlediði saldýrýda en az 40 Filistinli hayatýný kaybetti.

22:37 Ürdün Dýþiþleri Bakaný Eymen es-Safedi, Ýsrail'in, barýþý tesis edecek fýrsatlarý öldüren ve iki devletli çözümü baltalayarak bölgedeki krizi büyüten "yasa dýþý" fiillerine devam ettiðini belirtti.

21:07 Ýsrail ordusunun 15 gündür kara saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesi ve çevresinde en az 18 Filistinli öldü; onlarca ev yýkýldý ve ateþe verildi.

18:18 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki çatýþmalarda aðýr yaralanan bir askerinin öldüðünü açýkladý.

18:17 Avrupa Birliði (AB) Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "gerilimin týrmandýðý bir dönemde Filistin Yönetimi'ne uluslararasý desteðin kritik önem taþýdýðýný" söyledi.

15:39 Kassam Tugaylarý: Ýsrail'in sivillere yönelik katliamlarýna karþýlýk Tel Aviv'i bir dizi füzeyle vurduk

15:20 Ýspanya Dýþiþleri Bakaný Jose Manuel Albares, bölgede þiddetin diðer ülkelere de yayýlmasý riskinin "hiç olmadýðý kadar yüksek" olduðuna iþaret ederek, Orta Doðu'daki bu þiddet döngüsünü sona erdirmenin tek yolunun Ýsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözüm olduðunu bildirdi

14:50 Ýsrail polisinin korumasýndaki 145 fanatik Yahudi, Doðu Kudüs'ün Eski Þehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskýn düzenledi

12:59 Ýsrail askerleri, Batý Þeria'daki baskýnlarda en az 20 Filistinliyi gözaltýna aldý

12:42 BM Raportörü: Ýsrail Refah'taki saldýrýlarýný durduruncaya kadar silah ambargosu uygulanmalý

12:35 Ýsrailli tabur komutaný Binbaþý Eitam, Gazze Þeridi'nde keskin niþancý kurþunuyla yaralandý

11:38 Mýsýr medyasý, Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentine baþlattýðý kara saldýrýlarýndan bu yana ilk kez yardým týrlarýnýn Gazze Þeridi ile Ýsrail arasýndaki Kerem Ebu Salim Sýnýr Kapýsý'ndan girmeye baþladýðýný belirtti

06:20 Ýsrail ordusunun gece Gazze Þeridi'ne yaptýðý saldýrýlarda ölü ve yaralýlar var

05:32 Ýsrail askerleri, Batý Þeria'nýn çeþitli bölgelerine baskýnlar yapmayý sürdürdü

02:24 Hizbullah, Ýsrail ile çýkan çatýþmada 2 mensubunun öldüðünü duyurdu

01:36 El-Kassam Tugaylarý: Gazze Þeridi'nde bir grup Ýsrail askerini esir aldýk

01:03 Ýsrail ordusunun Refah'ý bombalamasý sonucu 6 kiþi öldü

00:14 Ýsrail polisi, Gazze Þeridi'ndeki Ýsrailli esirlerin geri getirilmesi ve Binyamin Netanyahu baþbakanlýðýndaki hükümetin istifasý talebiyle baþkent Tel Aviv'de düzenlenen gösteriye TOMA ve atlý birliklerle müdahale etti