Ýsrail'in 276 gündür saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze'de can kaybý 38 bin 193'e çýktý
ABONE OL

Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 276. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN 276 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜÐÜ GAZZE'DE CAN KAYBI 38 BÝN 193'E ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 276 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeþitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleþtirdiði, söz konusu saldýrýlarda 40 Filistinlinin daha hayatýný kaybettiði, 75 Filistinlinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda ölenlerin sayýsýnýn 38 bin 193'e, yaralananlarýn sayýsýnýn da 87 bin 903'e yükseldiði kaydedildi.

Açýklamada ayrýca hâlâ enkaz altýnda ve yol kenarlarýnda cesetlerin bulunduðu ancak Ýsrail'in engellemeleri nedeniyle saðlýk ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaþamadýðý yinelendi.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

16:55 Ýtalya Baþbakaný Giorgia Meloni'nin, Ýsrailli mevkidaþý Binyamin Netanyahu ile Gazze ve bölgedeki durumu telefonda görüþtüðü bildirildi.

16:32 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentine ve kuzey bölgelere düzenlediði saldýrýlarda en az 3 Filistinli hayatýný kaybetti, 10 Filistinli yaralandý.

15:06 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan bazý mahallelerdeki Filistinlilerden bulunduklarý bölgeleri tahliye etmelerini istedi.

14:21 Ýsrail askerlerinin saldýrý altýndaki Gazze Þeridi'nin güneyinde yer alan Refah'ta Filistinli aileye ait evi eðlence için yaktýðý anlarýn görüntüsü ortaya çýktý.

14:19 Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldýrýlarýný sürdürdüðü ve yardým giriþini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduðu Gazze Þeridi'nde bir çocuðun daha açlýktan öldüðü bildirildi.

14:04 Ýsrail'in Gazze kentine baþlattýðý saldýrýda onlarca Filistinli öldü ve yaralandý

13:07 Hizbullah, Ýsrail ile çatýþmalarda bir mensubunun öldüðünü duyurdu

13:06 Hizbullah Hareketi, Lübnan'ýn güneyinde Ýsrail ile yaþanan çatýþmalarda bir Hizbullah mensubunun öldürüldüðünü duyurdu.

12:20 Ýsrail'in aþýrý saðcý Maliye Bakaný Bezalel Smotrich, Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýn devam etmesi gerektiðini savundu.

11:52 Filistin topraklarýný gasbeden Ýsrailliler, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn Nablus kentinde bulunan Yusuf Makamý'na baskýn düzenledi.

11:42 Dünyanýn en eski hakemli týp dergilerinden The Lancet'te yayýmlanan makaleye göre, Ýsrail'in Gazze saldýrýlarýnda doðrudan ve dolaylý hayatýný kaybedenlerin toplam sayýsý 186 binden fazla olabilir

11:40 Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý (ÝÝT), Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampý'nda Birleþmiþ Milletler Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansýna (UNRWA) ait okulu hedef almasýný þiddetle kýnadý.

11:28 Batý Þeria'da aralarýnda çocuklarýn da olduðu 30 Filistinli gözaltýna alýndý

10:25 Ýsrail Ýç Ýstihbarat Teþkilatý Þin-Bet'in (Þabak) Direktörü Ronen Bar liderliðindeki Ýsrailli müzakere heyeti, esir takasý müzakereleri ve Refah Sýnýr Kapýsý'nýn idaresi hakkýndaki görüþmelere katýlmak üzere bugün Mýsýr'ýn baþkenti Kahire'ye gidecek.

10:28 Ýsrail Ýç Ýstihbarat Teþkilatý Þin-Bet'in (Þabak) Direktörü Ronen Bar liderliðindeki Ýsrailli müzakere heyeti, esir takasý müzakereleri ve Refah Sýnýr Kapýsý'nýn idaresi hakkýndaki görüþmelere katýlmak üzere bugün Mýsýr'ýn baþkenti Kahire'ye gidecek

09:53 Ýsrail ordusunun yoðun saldýrýlar eþliðinde Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Gazze kent merkezinin güneybatýsýna girmesi üzerine bombalardan kaçan binlerce Filistinli yeniden yollara düþtü.

04:40 Ýsrail, Gazze kentinin farklý bölgelerine hava saldýrýlarý gerçekleþtirdi

04:15 Batý Þeria'daki Filistin topraklarýný gasbeden Ýsrailliler, Filistinlilerin mülklerine zarar verdi

01:18 Ýspanya'nýn doðusundaki Barselona kentinde taksiciler, "Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýný" protesto etmek için kent merkezinde turladý

00:38 Ýsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde bir eve saldýrýsýnda çok sayýda can kaybý bildirildi