Ýsrail'in Arz-ý Mevut hezeyaný! Hedefteki ülkeleri sýraladý, sadece Türkiye diyemedi
ABONE OL

Ýsrail'in Maliye Bakaný Smotrich, bir röportajda Ýsrail'in asýl niyetini deþifre etti. Aþýrý saðcý Smotrich, ülke sýnýrlarýný Türkiye sýnýrýna kadar geniþletmeyi hayal ettiðini söyledi.

Ýsrail'in aþýrý saðcý Maliye Bakaný Bezalel Smotrich, sýnýrlarý Ürdün Nehri'nin diðer yakasýna kadar geniþletilmiþ 'Büyük Ýsrail'i tasvir etti.

Yönetmenliðini Jerome Sesquin'in yaptýðý 'Ýsrail: Kaos'un Bakanlarý' isimli belgeseldeki konuþmasýnda Bakan Smotrich, Ýsrail'in egemen olduðu sýnýrlarýn mevcut haliyle sýnýrlý kalmayacaðýný söyledi. "Bir Yahudi devleti istiyorum" diyen Smotrich, sunucunun "Bu ne demek?" sorusuna, "Yahudi devleti. Bu, oldukça karýþýk. Yahudi halkýnýn deðerlerine göre yönetilen bir devlet" cevabýný verdi.

YAVAÞ YAVAÞ FETHEDÝLECEK

Smotrich, sunucunun, "Ýsrail'in egemenliði denizden Ürdün'e kadar mý? Hepsi bu mu yoksa sonrasýnda Ürdün Nehri'nin diðer yakasý mý fethedilecek?" sorusunu ise "Yavaþ yavaþ" þeklinde yanýtladý. Smotrich, "Bilgelerimizin kitaplarýna göre, Kudüs'ün geleceði Þam'a kadar uzanacaktýr ve Kudüs tek baþýna Þam'a kadar uzanýr" ifadesini kullandý. Ýsrail'in 'Büyük Ýsrail' politikasý, Yahudilerin kutsal kitabýndaki "Vaat edilmiþ Topraklar" inancýna ve tam sýnýrlarý belli olmamakla birlikte bugün Filistin, Suriye ve Ürdün topraklarýna doðru geniþlemeyi öngören hedefe dayanýyor.

Belgeselde Smotrich için "Vaat edilmiþ Topraklar'la ilgili aþýrý görüþleri var" ifadesi kullanýldý.

Smotrich'in sýnýrlarýný çizdiði bir de harita yayýmlandý. 'Büyük Ýsrail'in, Filistin'in yaný sýra Ürdün, Suriye, Lübnan, Irak, Suriye ve Suudi Arabistan'a uzandýðý görüldü.

Bezalel Smotrich daha önce de "Rehinleri býrakmadýðý için Gazze'deki herkesi öldürmemiz gerekir ama dünya buna izin vermiyor" demiþti.