Ýsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldýrýlarýnýn günlük maliyeti 133 milyon dolar
ABONE OL

Ýsrail'deki "Ynet" haber sitesinde yer alan haberde, "Gazze Þeridi'nde devam eden ve Lübnan'da da çapý geniþleyen savaþýn Ýsrail'e günlük maliyetinin çok arttýðýna" dikkat çekildi.

Ýsrail ordusunun 50 günden beri Gazze ve Lübnan'a yönelik saldýrýlarýnýn maliyetinde yaþanan aþýrý artýþla 25 milyar þekeli (6,6 milyar dolar) bulduðu aktarýlan haberde, "Savaþ maliyetinin aþýrý artmasýnýn sebebi de son haftalarda Lübnan'a gönderilmek üzere on binlerce yedek askerin göreve çaðrýlmasýdýr." ifadeleri kullanýldý.

Gazze ve Lübnan'daki savaþýn günlük maliyetinin 500 milyon þekel (133 milyon dolar) olduðuna iþaret edilen haberde, ordunun günlük olarak çok fazla mühimmat ve maliyeti yüksek yüzlerce hava savunma füzelerini kullandýðý aktarýldý.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ýn öldürüldüðü hava saldýrýlarýnýn tek baþýna maliyetinin 25 milyon þekel (6,6 milyon dolar) olduðu bilgisinin yer aldýðý haberde, adý açýklanmayan Ýsrail Maliye Bakanlýðýndan üst düzey bir yetkiliden þu ifadelere yer verildi:

"Ýsrail'in artan savaþ maliyeti ve ABD'nin 18 milyar þekel (4,86 milyar dolar) deðerindeki yardýmlarýnýn gelecek yýla ertelenmesine baðlý olarak hükümetin 2024 bütçesini üçüncü kez aþmasý bekleniyor."

Haberde, Ýsrail ekonomisi açýsýndan hem Gazze Þeridi'nde hem de Lübnan'daki savaþýn bu þekilde sürdürmesinin zor olacaðýna iþaret edildi.

Tel Aviv yönetimi, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Þeridi'ne yönelik kapsamlý saldýrýlarýnýn yaný sýra 23 Eylül'den itibaren Lübnan'a da kapsamlý saldýrýlar baþlatmýþtý.

  • Ýsrail saldýrýlarý
  • Gazze Þeridi
  • Lübnan