Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýnda son 10 günde 360 Filistinli þehit oldu
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 262. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON 10 GÜNDE 360 FÝLÝSTÝNLÝ ÖLDÜ

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 262 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Buna göre, Ýsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze'nin çeþitli bölgelerinde gerçekleþtirdiði saldýrýlarda 28 kiþi yaþamýný yitirdi, 66 kiþi yaralandý. Ýsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnda son 10 günde ise 360 kiþi yaþamýný yitirdi.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'de Gazze'ye baþlattýðý saldýrýlarda ölenlerin sayýsý, 262 günde, 37 bin 626'ya, yaralý sayýsý ise 86 bin 98'e çýkmýþ oldu.

Açýklamada ayrýca hâlâ enkaz altýnda ve yol kenarlarýnda ölülerin bulunduðu ancak saðlýk ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaþamadýðý aktarýldý.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

16:49 Gazze Þeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah Belediye Baþkaný Diyab el-Cerv, bölgelerindeki insani koþullarýn "felaket noktasýný" aþtýðýný söyledi.

15:42 UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Gazze'nin büyük bir kýsmý yok edildi, iki milyondan fazla Gazzeli için burasý gerçek bir cehennem. Çocuklar yetersiz beslenme ve susuzluktan ölüyor.

14:47 Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun silah þikayetinin ardýndan ABD'ye ait silah ve mühimmat taþýdýðý tahmin edilen bir kargo uçaðýnýn baþkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimaný'na indiði bildirildi

14:22 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda son 10 günde 360 Filistinli hayatýný kaybetti

13:07 Ýsrail güçleri, Batý Þeria'daki baskýnlarda 12 Filistinliyi gözaltýna aldý

12:21 Ýsrailliler, Binyamin Netanyahu baþbakanlýðýndaki hükümetin istifasý ve erken seçimlere gidilmesi talepli protestolarýný sürdürüyor.

12:14 Columbia Üniversitesinden 3 yetkili, "Filistin'e destek mesajlarý" nedeniyle zorunlu izne çýkarýldý

12:02 Belçika'da Anvers Belediyesi Ýsrailli þirketle ticareti durdurma kararý aldý

11:14 Gazze'deki hükümet: Kýtlýk yüzünden bozuk yiyeceklerin yenilmesi sonucu zehirlenme vakalarý görüldü

10:09 Avrupa Birliði (AB) Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, geçen hafta sonunun Gazze'de en kanlý günlerden olduðuna dikkati çekerek, bölgeye insani yardým ulaþtýrmanýn imkansýz hale geldiðini söyledi

09:54 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin orta kesiminde ed-Durc saðlýk merkezini hedef aldýðý saldýrýda Gazze Ambulans ve Acil Durum Müdürü Hani el-Cafarani'nin hayatýný kaybettiði bildirildi.

09:54 Ýsrail, Hizbullah saldýrýlarýnda 3 güvenlik personelinin yaralandýðýný duyurdu

06:30 Ürdün'den Gazze Þeridi'ne insani yardým taþýyan 3 askeri týrýn baþkent Amman'ýn batýsýndaki Ölü Deniz bölgesi yakýnlarýnda devrilmesi sonucu iki asker öldü, 2 asker yaralandý.

06:08 Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin orta kesiminde bir saðlýk merkezini hedef aldýðý saldýrýda Saðlýk Bakanlýðý personeli 2 Filistinli hayatýný kaybetti.

03:08 Dünya Saðlýk Örgütü (DSÖ), Filistin topraklarý dýþýndaki hastanelerde tedavi görmeleri için nakledilme hazýrlýðý amacýyla durumu kritik 6 çocuðu, Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nden güneydeki Han Yunus þehrine nakletti.

02:09 Ürdün ile Almanya, "Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýn durmasý ve insanlýk dramýnýn sona ermesi için sarf edilen çabalarý" görüþtü.

00:29 Hamas, Ýsrail'in, Gazze kentindeki Birleþmiþ Milletler Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý'na (UNRWA) ait binanýn askeri amaçlý kullanýldýðý yönündeki iddialarýnýn düpedüz yalan olduðunu belirtti.

00:00 Fas'ýn batýsýndaki Muhammediye kentinde yüzlerce kiþi, yaklaþýk 9 aydýr Ýsrail'in yoðun saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'ne destek gösterisi düzenledi.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 37 bin 551 Filistinli öldü, 85 bin 911 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 311'i karadan iþgal sürecinde olmak üzere 662 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 553 Filistinli hayatýný kaybetti.