İsrail'in katliamlarını gözler önüne serdiler: Çok büyük çocuk kayıpları yaşanıyor
ABONE OL
Gazze'de insani aranın sona ermesinin ardından İsrail, 7 Ekim'de başlattığı kanlı saldırılarına devam ediyor.

"ŞU AN SAVAŞIN EN KÖTÜ BOMBARDIMANI YAŞANIYOR"

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze'nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanının ve çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını gördüklerini belirtti.

Bir süredir İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği ve büyük yıkıma neden olduğu Gazze'de çalışmalarını yürüten Elder, X sosyal medya platformundan Gazze'deki duruma ilişkin paylaşımda bulundu.

"Gazze'nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor, çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını görüyoruz." ifadelerini kullanan Elder, çocukları ve ortak vicdanı kurtarmak için son bir uyarıda bulunduklarını kaydetti.

Elder, X'ten yaptığı bir diğer paylaşımda, Han Yunus kentinde yoğun saldırılar olduğunu belirterek, "Burada çocukları etkileyen dehşeti anlatmakta güçlük çekiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"İSRAİL, HAPİSHANELERİ DİRİLER MEZARLIĞINA ÇEVRİLDİ"

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana esirlere uyguladığı işkence ve cezalandırmalarla hapishaneleri "diriler mezarlığına" çevirdiğini belirtti.

Filistin Esir İşleri Heyetinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze saldırılarıyla eş zamanlı olarak İsrail'in, hapishanelerdeki Filistinlilere dönük baskı ve saldırılarını da artırdığı ifade edildi.

Hapishane yönetimlerinin, esirlere karşı işlenen bu baskı ve suçların açığa çıkmaması için ciddi bir karartma uyguladığı kaydedilen açıklamada, esirlerin yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmediği ve dış dünyadan tamamen koparıldığı aktarıldı.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

01:21 İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ummanlı mevkidaşı Bedr bin Hamed el-Busaidi Gazze'deki son durum ile ikili ilişkileri görüştü.

01:00 İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Ürdünlü aileye ait evi bombalaması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

00:45 İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2 ambulansa ateş açarak 3 kişiyi yaraladığı bildirildi.

00:03 Fas'ın birçok kentinde İsrail'in yaklaşık iki aydır bombaladığı abluka altındaki Gazze'ye destek gösterileri düzenlendi.

4 ARALIK 2023

23:44 Hamas, İngiltere'nin Gazze üzerinde gözetleme uçuşları yapması halinde, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlara ve katliamlara ortak olacağını bildirdi.

23:10 ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Savunma Bakanı Lyold Austin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Gazze'deki sivillerin hedef alınmaması konusunda İsrail'i uyarmalarına tepki gösterdi.

23:08 İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli fanatik Yahudi yerleşimcilerin, "Deyr Kıddis" köyüne düzenlediği saldırıda 2 Filistinli çocuk yaralandı.

22:27 ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesine göre, bu ülkede yaşayan Müslümanlar, İsrail'in Gazze saldırılarına verdiği destek nedeniyle, "#AbandonBiden" (Biden'i terk et) adıyla bir kampanya başlattı.

22:11 Güney Afrika Cumhuriyeti, bugün başlayan ve 5 Aralık'a kadar sürecek "5. Filistin'le Küresel Dayanışma Konferansı"na ev sahipliği yapıyor.

22:01 İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaptıkları gibi güneyinde de savaştıklarını ve Hamas komutanlarını hedef aldıklarını açıkladı.

21:54 Diyarbakır'da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Gençlik Kolları Başkanlığınca İsrail'in Gazze'ye saldırıları düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

21:32 ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, İsrail ile istihbarat paylaşımı konusunda "ihtiyatlı" davranıldığını söyledi.

21:26 Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Gazze'de "insani ara"nın yeniden başlaması için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

21:25 UNICEF: Gazze'nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor, çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını görüyoruz.

20:48 İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

19:58 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana 10 bin hava saldırısı düzenlediğini açıklarken bunun günde ortalama 196 bombardımana denk geldiği ortaya çıktı.

19:44 İsrail'in abluka ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in soykırım savaşını tırmandırdığını ve Gazze'nin gerçek bir insani felaketle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

19:09 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in "insani ara"nın ardından abluka altındaki Gazze'ye yakıt girişini azaltmasının çok kişinin canına mal olabileceği uyarısında bulundu.

18:33 Tunus'ta, Filistin'e destek gösterisi düzenleyen çocuklar İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etti.

18:22 Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana esirlere uyguladığı işkence ve cezalandırmalarla hapishaneleri "diriler mezarlığına" çevirdiğini belirtti.

18:05 İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 316 artarak 15 bin 523'e yükseldi.

18:04 Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye yönelik yardım çalışmalarına ilişkin, "Kızılay 500 milyon lira civarında bir yardım aldı, nakdi yardımdan bahsediyorum. Yaklaşık 100 milyona yakın da şu ana kadar yardım gönderilmiş durumda. Ama bunlar günlük, anlık değişiyor. Bir taraftan gönderdiğimiz ayni yardımlar var." dedi.

17:53 İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Sağlık Bakanlığına bağlı bir personeli darbederek gözaltında aldığı bildirildi.

17:50 İsveç'te, İsrail'in Stockholm Büyükelçiliği önünde, Filistin'e destek gösterisi düzenlendi.

17:40 Kazakistan'da 40'tan fazla ülkenin diplomatik misyon temsilciliğinin katıldığı yılbaşı kermesinde stant açan Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği bu yıl elde ettikleri gelirin bir kısmını Gazze'ye bağışlama kararı aldı.

17:37 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde bağırsak, cilt ve hepatit türlerinin yayılması konusunda uyardı.

17:33 Karabük'te Filistinlilere destek amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

17:07 İsrail'de yayın yapan Maariv gazetesi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye saldırılarının Savunma Bakanı Yoav Gallant ile arasındaki eski anlaşmazlıkları daha da derinleştiğini yazdı.

16:57 İstanbul Üsküdar'da bir araya gelen HÜDA PAR üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

16:52 ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinde çocukların önderliğinde çok sayıda kişi Filistin'e destek gösterisi için bir araya geldi.

16:23 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin farklı noktalarında İsrail askerlerini ve araçlarını hedef aldıklarını duyurdu.

16:17 ABD'li araştırma şirketi Gallup'un anketine göre, ABD'lilerin yüzde 50'si İsrail'in Gazze'ye saldırılarını desteklerken yüzde 45'i karşı çıkıyor.

16:08 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Tanık olduğumuz durumla ilgili endişelerimizi ifade edebilecek kelime bulamıyorum. Derhal ateşkes" dedi.

15:52 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, pazar duası mesajında, "İsrail ve Filistin'de durum ciddi. Ateşkesin bozulması üzüntü verici. Bu ölüm, yıkım, sefalet anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

15:50 ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka saygı göstermesi gerektiğini belirterek, saldırıların hedefi Gazze'de çok fazla masum sivilin öldürüldüğünü kaydetti.

15:47 İsrail ordusu, "insanı ara"nın sona ermesiyle Gazze Şeridi'ne yeniden başlattığı saldırılara şiddetini artırarak devam ettirdi.

15:36 Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nda (COP28) aktivistler Filistin'e destek gösterisi düzenledi ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin isimlerini okuyarak acil ateşkes çağrısında bulundu.

15:28 İsrail ordusu: Lübnan'dan düzenlenen saldırıda 4 askerimiz yaralandı

15:17 Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi, İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazı altında binlerce ölü bulunduğunu, süregelen bombardıman ve ekipman yetersizliği nedeniyle cesetlerin çıkarılamadığını bildirdi.

14:10 İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da 60 Filistinliyi gözaltına aldı

13:48 İsrail, Mescid-i Aksa İmamı'nın evini yıkmak için "tahliye" kararı çıkardı

13:00 İsrail ordusu, Filistinli sivilleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan bazı bölgelerden göç etmeye zorluyor.

12:00 Kassam Tugayları: Gazze'de 60 İsrail askerinin mevzilendiği noktayı hedef aldık

11:41 İsrailli askeri hahamın, "Gazze ve Lübnan'ı işgal etme" çağrısı gündem oldu

11:38 Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus: "(Gazze'ye yönelik saldırılar) Tanık olduğumuz durumla ilgili endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum. Şimdi ateşkes"

11:30 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 142 Türk vatandaşı ve aile yakınının, dün gece Gazze'den Mısır'a geçtiğini açıkladı.

11:25 İsrail ordusu, Suriye'den düzenlenen roket saldırısına topçu atışıyla karşılık verildiğini bildirdi.

09:42 İsrail'in gece boyu, abluka altındaki Gazze'de hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

09:16 Katar Emiri, Macron ile "Gazze'de insani ara ve kalıcı ateşkes çabalarını" görüştü

06:04 İsrail'in abluka altındaki Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 7 sivil öldü

03:12 İsrail ordusu: Demir Kubbe füzesinin ülkenin orta kesimlerine düştüğü görüntülerin ardından soruşturma başlatıldı

01:44 Sınır Tanımayan Doktorlar, İsrailli yetkililerden konvoylarına yönelik saldırıyla ilgili resmi açıklama istedi

01:03 İsrail, Gazze'de sivil savunma araçları ve kurtarma ekipmanlarının yüzde 80'ini imha etti

01:02 Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları Tel Aviv'de gösteri düzenledi

00:51 İngiltere, İsrail'e istihbarat sağlamak için Gazze üzerinde gözetleme uçuşları yapacağını duyurdu

00:41 İsrailli yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

00:26 Filistin Kızılayı: Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan 100 tır ulaştı

00:25 Ürdün Kralı: İsrail'in Gazze'ye saldırıları bölgeyi felakete sürükleyecek

00:15 Netanyahu, Savunma Bakanı Gallant'ın kendisiyle ortak basın toplantısı yapmak istemediğini söyledi

00:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas: Nekbe'nin tekrarlamasına izin vermeyeceğiz

00:02 İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da işlediği savaş suçları durdurulmadığı takdirde bölgedeki savaşın kapsamının genişlemesi ihtimali olduğunu belirtti