Ýsrail'in, Suriye'nin güneyinde rejim ordusunun hava savunma sistemlerine saldýrý düzenlediði iddia edildi
ABONE OL

Suriye'deki haber ajansý SANA'nýn askeri kaynaða dayandýrdýðý haberinde, yerel saatle 02.55'te Suriye'nin güney bölgesinde bazý noktalarýn, Ýsrail güçleri tarafýndan roketlerle hedef alýndýðý iddia edildi.

Haberde, "Düþman Ýsrail, Filistin'in kuzeyinden Suriye'nin güney bölgesindeki hava savunma sistemlerini roketlerle vurdu. Saldýrýda maddi hasar meydana geldi." ifadeleri kullanýldý.

Diðer yandan, Ýsrail makamlarýndan saldýrýya iliþkin açýklama yapýlmadý.

Suriye'nin güneyinde Þam ve kýrsalýndaki bölgelerde Suriye ordusu ve Ýran destekli terörist gruplarýn yaný sýra Lübnan Hizbullahý unsurlarýnýn bulunduðu biliniyor.

Ýsrail, iç savaþýn baþladýðý 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman Ýran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldýrýlar düzenliyor.

Ýran basýný, Ýran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliði yapan Ýsfahan eyaletinin kuzeydoðusunda patlama seslerinin geldiðini duyurmuþtu.

Ýsfahan eyaletindeki patlama seslerinin ardýndan Tahran, Ýsfahan ve Þiraz ile Ýran'ýn bazý bölgelerindeki uçuþlarýn askýya alýndýðý bildirilmiþti.

Amerikan medyasý, ABD'li yetkililere dayandýrdýðý haberlerinde, Ýsrail'in Ýran topraklarýna yönelik bir saldýrý düzenlediðini yazmýþtý.