Ýsrailliler, hükümetin yargý düzenlemesine karþý tekrar meydanlara indi
ABONE OL

Netanyahu öncülüðündeki aþýrý saðcý koalisyon hükümetinin yargý düzenlemesine karþý her hafta cumartesi akþamý kitlesel gösteriler düzenleyen Ýsrailliler, protestolarýn 24'üncü haftasýnda ülke genelinde yine meydanlara indi.

Ýsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Tel Aviv, Batý Kudüs, Birüssebi ve Hayfa kentleri baþta olmak üzere ülke genelinde düzenlenen çok sayýda gösteriye on binlerce Ýsrailli katýldý.

Ýsrail bayraklarýyla sýk sýk "demokrasi" sloganlarý atan göstericiler, koalisyon hükümetindeki aþýrý saðcý politikacýlarý eleþtiren dövizler taþýdý.

ERTELENEN YARGI DÜZENLEMESÝ

Ýsrail Adalet Bakaný Yariv Levin'in 5 Ocak'ta duyurduðu yargý reformu, Yüksek Mahkemenin yetkilerini sýnýrlandýrma ve iktidarýn yargý atamalarýnda söz sahibi olmasý gibi deðiþiklikler içeriyor.

Netanyahu, 27 Mart'ta ülke çapýnda giderek artan kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargý düzenlemesini ertelediðini açýklamýþtý.

Ancak Baþbakan Netanyahu, 2023-2024 bütçesinin geçen ay Meclisten geçmesinin ardýndan yargý düzenlemesini tekrar Meclise getireceklerini duyurmuþtu.