Kristersson, düzenlediði basýn toplantýsýnda, Finlandiya, Danimarka, Norveç ve Polonya gibi NATO ülkelerinin liderleriyle ülkesinde iki günlük çalýþma toplantýsýnda bir araya geleceklerini belirtti.
Toplantýda AA muhabirinin "Ýsveç'e gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanýp tutuklanmayacaðý"na yönelik sorusuna Kristersson, mahkemenin çalýþmalarýnýn arkasýnda olduklarý yanýtýný verdi.
Kristersson, "Bu hukuki bir konudur. Biz mahkemenin çalýþmalarýnýn arkasýndayýz, mahkemenin tarafýyýz, ama somut kararlara karýþmýyorum." diye konuþtu.
Baltýk Denizi'nde Finlandiya ile Almanya ve Ýsveç ile Litvanya arasýnda baðlantý kuran deniz altý telekomünikasyon kablolarýnýn kopmasýna iliþkin olayda Yi Peng 3 adlý Çin'e ait dökme yük gemisinin þüpheli gösterilmesi hakkýnda da açýklamalarda bulunan Kristersson, "Çin gemisinin Ýsveç sularýna doðru ilerlemesini istiyoruz." dedi.
Kristersson, böylelikle bölgede ne olup bittiðini iþbirliði yaparak kolayca ortaya çýkarabileceklerinin altýný çizdi.
Telekomünikasyon þirketi Telia tarafýndan iþletilen Litvanya ile Ýsveç arasýndaki bir iletiþim kablosunda 18 Kasým'da yerel saatle 10.00'da arýza tespit edildiði açýklanmýþtý.
Telia'nýn Litvanya'daki sözcüsü Audrius Stasiulaitis, CNN'e yaptýðý açýklamada, sorunun fiber optik kablodaki fiziksel hasardan kaynaklandýðýný teyit edebileceklerini söylemiþti.
Telekomünikasyon hizmetleri saðlayan ve hisselerinin çoðunluðu devlete ait olan Finli þirket Cinia da 19 Kasým'da, Finlandiya ile Almanya arasýndaki C-Lion1 deniz altý kablosunda kopma kaynaklý sistem arýzasý olduðunu ve hizmetlerinde aksama meydana geldiðini açýklamýþtý.
Bu olaylar hakkýndaki haberlerde, Çin bandýralý "Yi Peng 3" dökme yük gemisinin, kablolarda hasar meydana geldiði iki ayrý zamanda da kablolarýn bulunduðu bölgeye yakýn olduðu öne sürülmüþtü.