Kanada'da federal seçimlerin galibi Liberal Parti oldu
ABONE OL

Kanada Seçim Ofisinden duyurulan "43. Federal Genel Seçimleri"nin resmi olmayan kesin sonuçlarýna göre, ülke genelindeki 27 milyon 400 binin üzerindeki seçmenden 15 milyon 750 bine yakýný oy kullandý.

Buna göre 338 sandalyeli Federal Parlamentoda Liberal Parti 156, Andrew Scheer liderliðindeki Muhafazakar Parti 122, Yves-François Blanchet liderliðindeki Qyebec Bloðu (Bloc Québécois) 32, Jagmeet Singh liderliðindeki Yeni Demokrat Parti 24, Elizabeth May liderliðindeki Yeþil Parti 3 milletvekilliði kazandý. Parlamentoya 1 de baðýmsýz milletvekili girdi.

Bu sonuçlarýn ardýndan Liberal Parti ile Yeni Demokrat Partinin koalisyon hükümeti kuracaðý ileri sürülüyor. Liberal Parti lideri ve Baþbakan Trudeau, seçim kampanyasý sýrasýnda Yeni Demokrat Parti ile koalisyonu reddetmezken, Yeni Demokrat Parti lideri Jagmeet Singh de koalisyona sýcak yaklaþan açýklamalarda bulunmuþtu.

Seçimlere katýlým oraný yüzde 57 civarýnda oldu. Ülke tarihinde en yüksek katýlým, yüzde 79,4 ile 1958 yýlýnda yapýlan seçimler olarak biliniyor.

Kanada Seçim Ofisinin resmi sonuçlarý bu hafta içinde açýklamasý bekleniyor.