Kardeþ ülkeyle imzalar atýldý! ''Türkiye ile iliþkilerimizin sýnýrý yok''
ABONE OL

Türkiye ile Azerbaycan arasýnda "Ceza Ýnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanýnda Kapasitenin Güçlendirilmesine Ýliþkin Mutabakat Zaptý" imzalandý.

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, temaslarda bulunmak için geldiði baþkent Bakü'de Azerbaycan Adalet Bakaný Farid Ahmadov'la bir araya geldi.

Tunç, görüþmede yaptýðý konuþmada Türkiye ile Azerbaycan arasýndaki iliþkilerin Þuþa Beyannamesi'yle beraber müttefiklik düzeyine çýkartýlarak daha da güçlendirildiðini belirtti.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev arasýnda güçlü kardeþlik baðlarý bulunduðunu söyleyen Tunç, Erdoðan ve Aliyev'in iki ülkenin menfaatine yönetim sergilediðini, ilgili bakanlarýn da kendi alanlarýndaki iliþkileri daha da derinleþtirmek adýna çalýþtýðýný kaydetti.

Tunç, "Azerbaycan'la Türkiye arasýnda hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. Ýliþkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaþmak için önemli çalýþmalar gerçekleþtiriyoruz." dedi.

Ýki ülkenin adli uygulamalar hususunda tecrübe paylaþýmýnda bulunabileceðini ifade eden Tunç, Türk Devletleri Teþkilatý (TDT) kapsamýnda da iliþkileri sürdürdüklerini, TDT ülkelerinin adalet bakanlarýyla yakýn iliþki içerisinde bulunduklarýný kaydetti.

Tunç, Türkiye'deki Azerbaycan vatandaþlarýnýn ve Azerbaycan'daki Türk vatandaþlarýnýn hukuki sorunlarýnýn çözümü hususunda iliþkilerin sorunsuz devam ettiðini belirterek "Terörle mücadele hususunda Azerbaycan'ýn duyarlýlýðýna teþekkür ediyoruz. 15 Temmuz 2016'da FETÖ ülkemizde hain darbe giriþiminde bulundu. FETÖ'nün kardeþ ülkelerimizde de geçmiþte yuvalanmasý, kardeþ ülkelerimiz için risk oluþturuyor. Bu hususta iþbirliklerimiz oldu. Terörle mücadele uluslararasý alanda iþbirliði gerektiriyor. Bu konuda da en çok iþbirliði yapacaðýmýz ülkeler kardeþ ülkelerimizdir." ifadelerini kullandý.

- TÜRKÝYE'NÝN ADLÝ VE ADLÝ TIP ALANINDAKÝ TECRÜBESÝNDEN FAYDALANIYORUZ

Azerbaycanlý Bakan Ahmadov, Türkiye ile Azerbaycan arasýndaki iliþkilerin "bir millet, iki devlet" þiarý doðrultusunda ilerlediðini söyledi.

Ýliþkilerin müttefiklik düzeyine çýkarýldýðýný vurgulayan Ahmadov, "Türkiye'nin 2. Karabað Savaþý'nda gösterdiði destek bugün Karabað'ýn imar ve ihyasý iþinde sürüyor. Sýký iliþkilerimiz adli iliþkilerine de yansýmýþ durumda. Türkiye'nin adli ve adli týp alanýndaki tecrübesinden faydalanýyoruz. Ýliþkilerimizin sýnýrý yoktur. Bu sýnýrlarý da her geçen gün daha da geliþtiriyoruz." diye konuþtu.

Görüþme sonrasýnda Tunç ve Ahmadov, "Ceza Ýnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanýnda Kapasitenin Güçlendirilmesine Ýliþkin Mutabakat Zaptý"na imza attý.

- BAKAN TUNÇ, ÞEHÝTLÝKLERÝ ZÝYARET ETTÝ

Adalet Bakaný Tunç, Bakü ziyareti kapsamýnda Azerbaycan'ýn merhum Cumhurbaþkaný Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan þehitliklerini ziyaret etti.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararasý Dostluk Grubu Eþ Baþkaný ve AK Parti Ýstanbul Milletvekili Þamil Ayrým ile Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Baðcý'nýn da eþlik ettiði Tunç, ilk olarak merhum Aliyev'in mezarýnýn yer aldýðý Fahri Hiyaban Mezarlýðý'na ziyarette bulundu.

Haydar Aliyev'in anýt mezarýna çelenk býrakan Tunç, daha sonra 20 Ocak þehitlerinin defnedildiði Bakü Þehitler Hiyabaný'nda da Ebedi Ateþ Anýtý'na çelenk sundu.

Bakü Türk Þehitliði'ne geçerek anýta çelenk býrakan Tunç, anýt defterini imzaladý.

Bakan Tunç, ziyaret sonrasýnda basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, "Azerbaycan'la adli konularda çok önemli iliþkilerimiz var. Türkiye ile Azerbaycan arasýndaki kardeþlik iliþkisinin en üst düzeye çýkmasý konusunda sayýn Cumhurbaþkanlarýmýz Erdoðan ve Aliyev çok güçlü kardeþlik iliþkisi içerisindedirler. Bizler de bakanlar olarak kendi alanlarýmýzda bu kardeþlik ve dostluk iliþkisini adli iþbirliði alanýnda da güçlendirmenin gayreti içerisindeyiz." dedi.

Azerbaycan'dan 'DELÝ'ye yoðun ilgi

"Bizim yanýmýzda Türkiye vardý"

Türklerden kardeþ ülkeye çýkarma