Kassam Tugaylarý Ýsrail'e füze saldýrýsý düzenledi
ABONE OL

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, Ýsrail'in Gazze saldýrýlarýna yanýt olarak Tel Aviv ve Yafa'ya füze saldýrýsý gerçekleþtirdiðini duyurdu.

Kassam Tugaylarý, telegram kanalý üzerinden yazýlý bir açýklama yaptý.

Açýklamada, Gazze Þeridi'ndeki saldýrýlara yanýt olarak, Tel Aviv, Yafa ve iþgal altýndaki Batý Þeria'da bulunan Yahudi yerleþim birimlerine yönelik çok sayýda füze saldýrýsý gerçekleþtirildiði belirtildi.

Yerel kaynaklardan alýnan bilgiye göre de atýlan füzeler nedeniyle Tel Aviv ve Yafa dahil olmak üzere Ýsrail'de bir çok noktada sirenler çaldý.

Gazze'den atýlan füzelerin büyük çoðunluðu Ýsrai'le ait "Demir Kubbe" sistemi tarafýndan havada imha edilse de bazýlarý Tel Aviv'de bazý bölgelere isabet etti.

Ýsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre ise Demir Kubbe, Gazze'den Tel Aviv'e fýrlatýlan en az 10 füzeyi imha etti.

Yedioth Ahronoth gazetesi ise Gazze'den atýlan bir füzenin Tel Aviv yakýnlarýna düþtüðünü aktardý.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, 7 Ekim sabahý Ýsrail'e "Aksa Tufaný" adýyla kapsamlý saldýrý baþlattý.

Ýsrail ordusu da onlarca savaþ uçaðýyla Gazze Þeridi'ne saldýrýya baþladý.

Gazze'den düzenlenen saldýrýlarda 309'u asker 1400 Ýsraillinin öldüðü, 5 bin 132 Ýsraillinin yaralandýðý aktarýldý.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðý, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýnda 2 bin 913'ü çocuk ve 1709'u kadýn, 397'si yaþlý olmak üzere 7 bin 28 kiþiyi öldürdüðünü, 18 bin 484 kiþiyi de yaraladýðýný duyurdu.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria'da Ýsrail güçlerinin ve Yahudi yerleþimcilerin saldýrýlarýnda 106 Filistinlinin öldüðü belirtildi.

Çatýþma bölgelerinde, çoðu Ýsrail bombardýmanýnda 25 gazeteci yaþamýný yitirdi.

Ýsrail-Lübnan sýnýrýnda 8 Ekim'den bu yana Ýsrail ordusu ile Hizbullah arasýnda yaþanan çatýþmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yaný sýra Ýslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniþ Tugayý mensuplarýndan da 2 kiþi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatýný kaybetti.

Lübnan tarafýndan düzenlenen saldýrýlarda da 3 Ýsrail askeri ve bir Ýsrailli sivil yaþamýný yitirdi.

Ýsrail'in saldýrýlarý nedeniyle Gazze Þeridi'nde gýda ve içme suyu konusunda ciddi kriz yaþanýrken halk temiz olmayan sularý tüketmek zorunda kalýyor.

Ýsrail'in ayrýca hastaneleri hedef almasý ve kýsýtlamalarý dolayýsýyla da hastanelerin önemli bir kýsmý hizmet dýþý kalýrken, geriye kalan diðer hastanelerde hastalara ve yaralýlara saðlýk hizmeti vermek için gerekli ilaç ve týbbi ekipman krizi yaþanýyor.

  • google seo
  • gazze saldýrýsý
  • füze saldýrýsý