Katil Ýsrail Lübnan'ý bombaladý! 30'dan fazla hava saldýrýsý düzenlendi
ABONE OL

Lübnan resmi ajansý NNA'nýn haberinde, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine 30'dan fazla hava saldýrýsý düzenlediði ve Ýsrail'in gece saatlerinde bu bölgeye yönelik en þiddetli saldýrýlarýný gerçekleþtirdiði belirtildi.

Beyrut'un Dahiye bölgesinden patlama seslerinin duyulduðu ve bölgeyi siyah dumanlarýn kapladýðý aktarýldý.

Ýsrail'in Es-Safir ve Burc el-Baracine bölgelerini, havalimaný yolu üzerindeki bir benzin istasyonunu, Amerikan Mahallesi ve Gubeyri bölgesindeki bazý binalarý ve birçok noktayý hedef aldýðý kaydedildi.

Öte yandan Ýsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformundan yaptýðý açýklamada, "gece saatlerinde Ýsrail savaþ uçaklarýnýn, hassas istihbarat rehberliði altýnda Beyrut bölgesine birçok saldýrý düzenleyerek çok sayýda silah deposunu ve yapýyý hedef aldýðýný" ifade etti.

Adraee, "Hizbullah'ýn savaþ araçlarýný ve üretim tesislerini Beyrut'un kalbindeki konutlarýn altýna yerleþtirerek, bölge sakinlerini tehlikeye attýðý" iddiasýnda bulundu.

Ýsrail ordu sözcüsünün iddialarýna iliþkin Hizbullah'tan henüz bir açýklama yapýlmadý ancak daha önce ordunun benzer iddialarýný reddetmiþti.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

13:33 Ýsrail'in Lübnan'a yönelik saldýrýlarýnda 23 kiþi öldü, 93 kiþi yaralandý

10:07 Birleþmiþ Milletler Lübnan Geçici Barýþ Gücü (UNIFIL), Ýsrail'in talebine raðmen Lübnan'da kalacaðýný açýkladý.

04:58 Ýsrail ordusu, Ýran'ýn saldýrýsýnda askeri üslerin hasar gördüðünü kabul etti

01:18 Fransa Cumhurbaþkaný Emmanuel Macron, Tel Aviv hükümetine silah ambargosu çaðrýsýna yanýt veren Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun ifadelerinin "aþýrýya kaçtýðýný" belirtti

00:35 Beyrut'ta Ýsrail'in hedef gösterdiði noktalarda þiddetli patlamalar meydana geldi