Katil Ýsrail'den 24 saatte 8 katliam... Þehit sayýsý 42 bine dayandý
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 368. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN 368 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜÐÜ GAZZE'DE ÞEHÝT SAYISI 41 BÝN 965'E YÜKSELDÝ

Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda þehit sayýsý son 24 saatte 56 artarak 41 bin 965'e çýktý.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 368 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerinde gerçekleþtirdiði "8 katliamda" 56 kiþinin öldüðü, 278 kiþinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaþamýný yitirenlerin sayýsýnýn 41 bin 965'e, yaralý sayýsýnýn 97 bin 590'a yükseldiði kaydedildi.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

16:35 Ýsrail Savunma Bakaný Yoav Gallant, Hasan Nasrallah'ýn olasý halefi olarak gösterilen Hizbullah Yürütme Konseyi Baþkaný Haþim Safiyuddin'in "muhtemelen öldürüldüðünü" ileri sürdü

14:00 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda hayatýný kaybedenlerin sayýsý son 24 saatte 56 artarak 41 bin 965'e çýktý.

13:18 Ýsrail keþif uçaðýnýn, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentinin kuzeyinde yer alan su dolum istasyonunda sivillerin toplandýðý alaný bombalamasý sonucu 8 Filistinli hayatýný kaybetti.

13:17 Filistinliler, Ýsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana dayattýðý kýsýtlama ve topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarý nedeniyle kendi bahçelerinde zeytin hasadýný gerçekleþtiremiyor.

12:45 Malezya, uluslararasý topluma, Gazze'ye saldýrýlarýný sürdüren Ýsrail'e karþý harekete geçme ve birlik olma çaðrýsýnda bulundu.

11:44 ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken, Gazze'de 7 Ekim 2023'te baþlayan olaylarýn birinci yýlý dolayýsýyla yaptýðý açýklamada, "Ýsrail'in yanýndayýz" dedi.

11:28 Ýsrail ordusunun Gazze kentinin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampý'na düzenlediði saldýrýda aralarýnda çocuklarýn da bulunduðu hayatýný kaybedenlerin ve yaralýlarýn olduðu bildirildi. Saldýrýda hayatýný kaybedenlerin naaþlarý, cenaze namazý kýlýnýp topraða verilmek üzere Aksa Þehitleri Hastanesi morgundan alýndý. Yakýnýný kaybeden Filistinliler üzüntü yaþadý.

11:15 ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, Ýsrail hükümetinin Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný baþlattýðý 7 Ekim'den bu yana, "trajik, soykýrýma varan bir kabus yaþatmaya" devam ettiðini söyledi.

11:10 Fransa Baþbakaný Michel Barnier, Gazze'de 7 Ekim 2023'te baþlayan olaylarýn birinci yýlý dolayýsýyla düzenlenen programdaki konuþmasýnda, daha önce Ýsrail'e silah ambargosu çaðrýsý yapan Cumhurbaþkaný Emmanuel Macron'un ismini her anýþýnda katýlýmcýlarýn ýslýk ve yuhalama tepkileri ile karþý karþýya kaldý.

11:05 Güney Afrikalý yazar ve aktivist Dr. Firoz Osman, Ýsrail'in her zaman "bölgesel hakimiyeti" hedeflediðini belirterek, "Siyonistlerin amacý her zaman sadece Filistin'i, Lübnan'ýn bir kýsmýný, Suriye'nin bir kýsmýný ve Ürdün'ün bir kýsmýný deðil, tüm bölgeyi kontrol etmek ve hakimiyet altýna almaktý." dedi.

10:39 ABD'de Filistin destekçileri, Washington ve New York'ta, 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail tarafýndan öldürülen sivilleri anmak için gösteriler düzenledi.

10:29 ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken, Mýsýrlý mevkidaþý Bedr Abdulati ile Orta Doðu'daki son geliþmeleri ele aldý.

10:00 Birleþmiþ Milletler Ýnsani Yardým Koordinasyon Ofisi (OCHA), 7 Ekim 2023'ten bu yana kuruluþlarýnýn Gazze'deki Filistinlilere '5,6 milyondan fazla týbbi destek' saðladýðýný açýkladý.

09:31 Kolombiya'da bir araya gelen onlarca kiþi, Filistin'e destek amacýyla ABD büyükelçiliðine doðru yürüyüþ düzenleyerek Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný kýnadý.

09:29 Avrupa Birliði (AB) Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ýsrail'e silah ambargosu çaðrýsý yapan Fransa Cumhurbaþkaný Emmanuel Macron'a destek verdi.

09:26 Filistin'in Erbil Baþkonsolosu Nazmi Hazuri, Filistin ve Gazze'de yaþanan çatýþmalar sýrasýnda Irak'a hiçbir Filistinli mültecinin gelmediðini belirtti.

09:24 Venezuela Devlet Baþkaný Nicolas Maduro, Ýsrail'in Gazze saldýrýlarýný kýnadý ve Filistin'in özgürleþmesi çaðrýsýnda bulundu.

07:25 Ýsrail ordusu, Gazze'de Filistinli gruplarla yaþanan çatýþmalarda 1 askerin öldüðünü, 1 askerin de aðýr yaralandýðýný duyurdu.

06:22 ABD'nin New York kentinde Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnýn 1. yýlý dolayýsýyla gösteri düzenlendi. New York sokaklarýnda yürüyüþ yapan göstericiler polisin sert müdahalesiyle karþýlaþtý, çok sayýda kiþi gözaltýna alýndý.

05:23 Arjantin'in baþkenti Buenos Aires'te Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnýn 1. yýlý dolayýsýyla protesto gösterisi düzenlendi. Filistin bayraklarý ve dövizler taþýyarak Plaza de Mayo'da bir araya gelen binlerce gösterici, Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýný kýnayýp Filistin'e desteklerini gösterdi.

05:15 Ýsrail'in Gazze'de 1 yýldýr süren soykýrýmý, Peru'nun baþkenti Lima'da toplanan Filistin destekçileri tarafýndan protesto edildi. Filistin bayraklarý ve dövizler taþýyan göstericiler Filistin'e desteklerini göstermek ve Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýný kýnamak için þehrin sokaklarýnda yürüyüþ düzenledi.

04:28 Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarýnýn Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin Ýsrail'e geniþ çaplý siber saldýrýlar düzenleme çaðrýsýnýn ardýndan hackerlarýn Ýsrail'deki spor sitelerine sýzdýðý iddia edildi.

02:44 Eski Ýsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Baþkaný Emekli General Giora Eiland, Ýsrail'in Gazze ya da Lübnan'da tam bir zafer elde edemeyeceðini belirterek, "Askeri baskýnýn Gazze ve Lübnan'da tek baþýna kurtuluþu saðlayabileceðine inanmaya devam etmek talihsizliktir" dedi.

02:33 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin birçok noktasýna havadan ve karadan düzenlediði saldýrýlarda 50 Filistinlinin þehit olduðu, onlarca kiþinin yaralandýðý belirtildi.

01:29 Ýsrail'in Gazze'de 1 yýldýr süren soykýrýmý, Meksika'nýn baþkenti Mexico City'de toplanan Filistin destekçileri tarafýndan protesto edildi. Kentteki ABD Büyükelçiliði'nin önünce toplanan göstericiler dev Filistin bayraðý açarak Gazze'ye desteklerini gösterdi.

00:19 Hollanda'daki tren istasyonlarýnda, Ýsrail'in saldýrýlarý ve Gazze'de bir yýldýr süren soykýrýmý protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacýyla oturma eylemleri düzenlendi. Baþkent Amsterdam'daki merkezi tren istasyonunda yerel saatle 18.30'da toplanan göstericiler, "Özgür Filistin", "Soykýrýmcý Ýsrail", ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganlarý attý.

06:00 Hollanda'daki tren istasyonlarýnda, Ýsrail'in saldýrýlarý ve Gazze'de bir yýldýr süren soykýrýmý protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacýyla oturma eylemleri düzenlendi.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 41 bin 909 Filistinli þehit oldu, 97 bin 303 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.