İsrail ordusu, 2 Mart'ta Lübnan'a başlattığı saldırıları sürdürüyor.
Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'yi bombaladı.
Saldırının ardından hedef alınan noktadan dumanların yükseldiği görüldü.
İsrail ordusu sabah saatlerinde, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'ye saldırı tehdidini yinelemişti.
İŞTE İSRAİL-LÜBNAN SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR:
17:45 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Endonezyalı bir askerin öldürüldüğü, BM Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) yönelik Lübnan'ın güneyinde düzenlenen saldırıyı "şiddetle" kınadığını belirtti.
17:44 Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart'tan bu yana İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının son 24 saatte 9 artarak 1247'e, yaralı sayısının ise 3 bin 680'e çıktığını duyurdu.
16:27 İsrail ordusunun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında 1 Lübnanlı hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.
14.49 Çin, Endonezyalı bir askerin öldürüldüğü, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'ne yönelik Lübnan'ın güneyinde düzenlenen saldırıyı kınadığını bildirdi.
14:45 İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde yer alan bir sivil savunma merkezini hedef aldı.
14.13 Avrupa Birliği (AB), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun orduya Lübnan'ın güneyinde işgali genişletme talimatı vermesinin ardından, Tel Aviv'e askeri operasyonlarını durdurma çağrısında bulundu.
13.23 Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti ile başkent Tel Aviv'in kuzeyindeki askeri noktalara saldırılar düzenlediklerini açıkladı.
13:02 İsrail ordusu, saldırılarını sürdürdüğü ve işgalini genişlettiği Lübnan'ın güneyinde Hizbullah ile yaşanan çatışmada bir askerinin daha öldüğünü duyurdu.
12:21 İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinde Lübnan ordusuna ait kontrol noktasını hedef aldı.
10.21 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Endonezyalı barış gücü askerinin Lübnan'ın güneyindeki saldırılarda öldürülmesini şiddetle kınadı.
10.07 İsrail ordusu, kara saldırılarını sürdürdüğü ve işgalini genişlettiği Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la girilen çatışmalarda 3'ü ağır olmak üzere 6 askerinin daha yaralandığını açıkladı.
01:48 Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) Lübnan'ın güneyinde konuşlandığı bir noktaya mühimmat isabet etmesi sonucu 1 barış gücü askerinin öldüğü, 1'inin de ağır yaralandığı bildirildi.
01:29 Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'a saldırılarını başlattığı 2 Mart'tan bu yana İsrail'e 1100 saldırı düzenlendiğini açıkladı.
00:21 İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Şakra beldesine düzenlediği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.
00:18 İngiltere'nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Hamish Falconer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun orduya Lübnan'ın güneyinde işgali genişletme talimatı vermesinden ötürü "derin endişe" duyduklarını belirterek, İsrail'in Lübnan topraklarını işgale yönelik her türlü eylemden kaçınması gerektiğini bildirdi.
00:04 Sadakataşı Derneği, İsrail'in Lübnan'da yerinden ettiği çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye insani yardım ulaştırdı.
00:00 Sadakataşı Derneği, İsrail'in Lübnan'da yerinden ettiği çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye insani yardım ulaştırdı.