Katliamcý Ýsrail Gazze'de birçok noktaya saldýrdý! Þehit sayýsý 41 bin 455'e yükseldi
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 353. gününde sürüyor.

ÞEHÝT SAYISI 41 BÝN 455'E YÜKSELDÝ

Filistin Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan yapýlan açýklamada, Gazze Þeridi'ne son 24 saatte düzenlenen 3 saldýrýda 24 Filistinlinin hayatýný kaybettiði, 60 Filistinlinin ise yaralandýðý belirtildi. Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediði saldýrýlarda hayatýný kaybeden Filistinlilerin sayýsýnýn toplam 41 bin 455'e, yaralýlarýn sayýsýnýn 95 bin 878'e yükseldiði kaydedildi.

ÝSRAÝL ORDUSUNUN GÜN BOYU GAZZE'NÝN FARKLI BÖLGELERÝNE DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRILARDA 8 KÝÞÝ ÖLDÜ

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüðü sözcüsü, Gazze'nin kuzeyi, güneyi ve orta kesimine düzenlenen saldýrýlara iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

Buna göre, Ýsrail savaþ uçaklarý Deyr el-Belah kentinde Aksa Þehitleri Hastanesi çevresindeki "Ebu Semek" ailesine ait evi hedef aldý. Ýsrail ordusunun saldýrýsýnda 4 Filistinli çocuk ve anneleri hayatýný kaybetti, çok sayýda kiþi de yaralandý.

Nusayrat Mülteci Kampý'nda Halid bin Velid Okulu'nun üst katýný bombaladý. Yerinden edilen Filistinlilerin sýðýndýðý okulda Ýsrail ordusunun saldýrýsý sonucu 3 Filistinli hayatýný kaybetti, çok sayýda kiþi yaralandý.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

17:42 Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyine düzenlediði yoðun hava saldýrýlarýnýn ardýndan Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, "kuzeydeki güç dengesini deðiþtireceklerine yönelik söz verdiklerini, þimdi yaptýklarýnýn tam olarak bu olduðunu" ifade etti.

17:29 Filistin direniþ hareketi Hamas, "Ýsrail'in Lübnan'a yönelik saldýrýlarýnýn, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki soykýrým savaþýný durdurmayý reddeden kýsýr siyasetinin bir sonucu olarak içinde bulunduðu çýkmazý yansýttýðýný" belirtti.

16:10 Dünya Müslüman Alimler Birliði Genel Baþkaný Ali Muhyiddin el-Karadaði, Lübnan ve Gazze Þeridi'nin yalnýz býrakýlmamasý ve Binyamin Netanyahu baþbakanlýðýndaki aþýrý saðcý Ýsrail hükümetine karþý birlik olunmasý çaðrýsý yaptý.

15:51 Almanya, Al Jazeera'nýn iþgal altýndaki Batý Þeria'da bulunan ofisini baskýn düzenleyerek 45 gün süreyle kapatan Ýsrail yönetimini eleþtirdi.

15:10 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda hayatýný kaybedenlerin sayýsý 41 bin 455'e yükseldi.

14:01 Ýsrail askerleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn çeþitli bölgelerine düzenlediði baskýnlarda 16 Filistinliyi gözaltýna aldý.

13:45 Ýsrail ordusunun hava saldýrýlarýný yoðunlaþtýrmasý nedeniyle Lübnan'ýn güneyinde özellikle sýnýr bölgelerine yakýn yerleþimlerdeki halk ülkenin kuzeyine doðru kaçmak zorunda kaldý.

13:22 Fransa'da Filistin'e verdiði destekle öne çýkan muhalif Boyun Eðmeyen Fransa (LFI) Partisi milletvekillerine restoranda yemek yedikleri sýrada siyonist kadýn, Lübnan'da çaðrý cihazlarý ve telsizlerin patlatýldýðý saldýrýlarý kastederek, "Sizin de telsizleriniz çalacak." imasýnda bulundu

12:51 Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn güneyi ve doðusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefe" hava saldýrýlarý düzenlendiðini duyurdu.

12:49 Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyi ve doðusuna düzenlediði saldýrýlarda 1 kiþi öldü, 34 kiþi yaralandý

12:36 Lübnan Baþbakaný Mikati: "Ýsrail, saldýrýlarla Lübnan'ýn köy ve beldelerini yok etmeyi, tüm yeþil alanlarý ortadan kaldýrmayý planlýyor"

12:31 Ýsrail, Lübnanlýlarýn telefonlarýna "bulunduklarý yerleri hemen boþaltmalarý" konusunda uyarý mesajý yolladý.

12:25 Ýsrail'in 353 gündür saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze Þeridi'nin farklý bölgelerinde kýþýn yüzünü göstermesiyle Filistinlilerin yaþadýklarý çadýrlar ve eþyalarý sular altýnda kaldý.

11:57 Orta Doðu'da Ýsrail ile Hizbullah arasýndaki gerilim yükselirken Çin, Ýsrail'deki vatandaþlarýndan can güvenlikleri için ülkeyi en kýsa sürede terk etmeleri çaðrýsýnda bulundu

11:55 Ýsrail ile çatýþan Hizbullah, 2 mensubunun öldürüldüðünü duyurdu

11:36 Ýsrail ordusu, iþgal altýndaki Batý Þeria'da bazý kent ve beldelere baskýn düzenledi, çok sayýda Filistinliyi gözaltýna aldý

11:34 Hindistan Baþbakaný Narendra Modi, Ýsrail'in saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze'deki insani durum nedeniyle endiþelerini bildirdi

11:11 Ýsrail askerleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn kuzeyindeki Selfit kentinde Filistinlilere ait bir okula baskýn düzenledi

10:56 Ýsrail Diaspora Bakaný Amichai Chikli, Lübnan'ýn güneyinde yaþayan halkýn sürülerek bölgede "tampon bölge" oluþturulmasý önerisinde bulundu

10:29 Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn güneyindeki sivillere, Hizbullah'a ait olduðunu iddia ettiði ev ve binalarý boþaltma ve bunlardan uzak durma çaðrýsý yaptý.

10:21 Ýsrail, bu sabah Lübnan'daki 150'den fazla "hedefe" hava saldýrýsý düzenlediðini açýkladý

09:58 Ýsrail, iþgal altýndaki Batý Þeria'da Filistinlilere ait bir evi daha yýktý

09:21 Ýsrail, Lübnan'ýn güneyinde ve doðusundaki birçok bölgeye çok sayýda hava saldýrýsý düzenledi

05:13 Ýsrail ordusunun Gazze'de bir evi bombalamasý sonucu 4'ü çocuk 5 Filistinli hayatýný kaybetti

03:15 Ýsrail ordusunun Gazze'de bir okulu bombalamasý sonucu 3 Filistinli öldü

00:31 Ýsrail ordusu Irak'tan gönderilen ÝHA'ya müdahale edildiðini duyurdu

00:17 Gazze'de yaklaþan kýþla birlikte binlerce çocuk ve hastanýn soðuktan ölebileceði uyarýsý yapýldý

00:03 Filistin Devlet Baþkaný Abbas, Batý Þeria ve Gazze'de yetkinin kendilerinde olduðunu söyledi