Kazakistan'dan BRICS mesajý: Dengeli bir dünya için destekliyoruz
ABONE OL

Kazakistan Parlamentosundan yapýlan açýklamaya göre, Aþimbayev, Rusya'nýn St.Petersburg þehrinde düzenlenen BRICS Parlamentolarý 10. Forumu'na katýldý.

Aþimbayev, burada yaptýðý konuþmada, küresel güvenlik mimarisinin sarsýldýðýný, yerinde öngörülemez bir uluslararasý iliþkiler sistemi oluþtuðunu belirterek, "Bu koþullar altýnda ortak görevimiz, genel çatýþmalarý azaltmak ve modern dünyada güvenlik ve istikrarý saðlayacak etkili çözümler bulmaktýr." dedi.

"POLÝTÝKAMIZLA UYUMLU"

Kazakistan'ýn güvenli ve dengeli bir dünya oluþturmaya yönelik yaklaþýmlar sunan BRICS gibi uluslararasý kuruluþlarla ortaklýklarý aktif olarak destekleyeceðinin altýný çizen Aþimbeyev, "Bu, uluslararasý ve bölgesel istikrarý güçlendirmeyi amaçlayan politikamýzla uyumludur." ifadesini kullandý.

Aþimbayev, Meclis ve Senatodan oluþan Kazakistan Parlamentosunun, Baðýmsýz Devletler Topluluðu Parlamentolar Arasý Asamblesi, Kolektif Güvenlik Anlaþmasý Örgütü (KGAÖ) Parlamenter Asamblesi ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ile aktif rol üstlendiðini ve bu kapsamda BRICS+ alanýndaki meslektaþlarýyla etkileþime hazýr olduklarýný kaydetti.