KCK'dan hükümete''40 kişilik'' liste
ABONE OL
KCK Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, Abdullah Öcalan’a yardımcı olmak için oluşturulması düşünülen heyet için, örgütten 40 kişilik bir listeyi hükümete verdiklerini söyledi.
 
Habertürk gazetesine konuşan Aydar, Kürt sorununun nihai çözümü için demokratik özerklik diye adlandırdıkları “Adem-i merkeziyetçi” bir idari yapının ortaya çıkması gerektiğini ifade etti. Stratejik olarak birlikte yaşama kararı aldıklarını ancak Türkiye’nin halen stratejik karar veremediğini belirten Aydar, şu ifadeleri kullandı:
 
“Türkiye’nin stratejik karar alması lazım. Biz Anadolu insanıyla yaşayacağız. Türkiye’nin kendi içindeki Kürtlerle barışması ve tüm Kürtlerle dost olmasını istiyoruz. Bunun için Başkan (Öcalan) diyor ki; Misak-ı Milli Komisyonu kurulsun… İstiyor çünkü Türkiye’nin Kürtlere açılan sınır kapıları ne olacak? Biz mayınlı bölge ve sınır tellerine karşıyız. Avrupa Birliği (AB) gibi sınırlar istiyoruz kendi aramızda”
 
“Eğer müzakere olacaksa bunun başmüzakerecisi de yardımcıları da olur. Saklamakla, gizlemekle olmaz” diyen Aydar, Öcalan’a yardımcı olması için oluşturulması düşünülen heyet için hükümete örgütten 40 kişilik isim listesi verdiklerini söyledi.
 
Yetkili heyetinin Öcalan’nın başkanlığında oluşmasını isteyen Aydar, “Devlet de kendi heyetini oluşturacak. Tarafsız bir şahit ve gözlemci taraf da olacak masada. Öyle olursa herkes konuşulanı kendine göre yorumlamaz. İstiyorlarsa Nevruz’a kadar, hatta daha erken bitiririz. Yapmazsak sürecin düşmanları örgütlenirler ve çomak sokarlar” şeklinde konuştu.