KDP Irak Parlamento grubu, daha önce boykot ettiği oturumlara katılma kararı aldı
ABONE OL

KDP meclis grubu tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, grubun parlamentodaki varlığını her zaman Irak halkının anayasal haklarını savunma aracı olarak gördüğü, özellikle de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) halkının meşru haklarının korunmasına önem verdiği belirtildi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan adayı Ali ez-Zeydi ile Şii Koordinasyon Çerçevesi'nden üst düzey bir heyetin Erbil'e gerçekleştirdiği ziyaret ve KDP liderliğiyle yapılan görüşmelerin ardından olumlu bir sürecin oluştuğu da ifade edilen açıklamada, KDP müzakere heyetinin Bağdat'a yaptığı ziyaretlerin de temel sorunlara kalıcı çözümler bulmayı hedeflediği kaydedildi.

Açıklamada, bu gelişmeler doğrultusunda KDP grubunun Irak Meclisi içindeki faaliyetlerine yeniden başlama kararı aldığı bildirildi.

KDP Irak Meclis Grubu, 18 Nisan tarihinde, anayasa ve yasaya aykırı ihlallerle uzlaşı ilkelerinin göz ardı edilmesi gerekçesiyle parlamento oturumlarını süresiz boykot ettiklerini açıklamıştı.

KDP, bu kararın parti yönetiminin talimatları doğrultusunda alındığını belirtmişti.

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimine tepki gösteren KDP, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) adayı olan ve Cumhurbaşkanı seçilen Nizar Amedi ile de iletişim kurmayacakları yönünde açıklama yapmıştı.

KDP'nin Irak Meclisinde 30'tan fazla sandalyesi bulunuyor.

IRAK'IN ERBİL KENTİNDEKİ İKDP KAMPINA İHA SALDIRISI DÜZENLENDİ

İKDP'nin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, Erbil'e bağlı Köysancak ilçesinde ailelerin kaldığı belirtilen kampa 2 İHA ile saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda can kaybı veya maddi hasara ilişkin bilgi paylaşılmadı.

ABD ve İsrail ile İran arasındaki savaşın başlamasından bu yana İKDP kamplarına toplam 118 saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gökyüzünde kamikaze tipi İHA'ların uçtuğu ve ardından patlamaların meydana geldiği görüldü.