KKTC Cumhurbaþkaný Tatar, Aliyev'le görüþtü
ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, görüþmede Türk dünyasý halklarýnýn tarihi baða dayalý iliþkilerin geniþlemesinden ve halklar arasýnda insani, sosyal ve kültürel alanlarda iþbirliðinin geliþtirilmesi için var olan fýrsatlardan duyulan memnuniyet ifade edildi.

Aliyev, Türk Devletleri Teþkilatýnýn (TDT) iþbirliklerinin geliþtirilmesi için faydalý bir platform olduðunu belirterek Türk dünyasýndaki iliþkilerin geliþmesinin sürdürülmesini umduðunu kaydetti.

Cumhurbaþkaný Aliyev, Azerbaycan'ýn her zaman Türk dünyasýnýn birliðine katkýda bulunduðunu ve bu ideallerine baðlý kalacaðýný vurguladý.

KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olmasýna da deðinilen görüþmede KKTC'nin uzun süredir Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý (ÝÝT) ve Ekonomik Ýþbirliði Teþkilatýna (EÝT) gözlemci üye olduðu hatýrlatýlarak TDT'ye de gözlemci üye olmasýnýn makul olduðu ifade edildi.

KKTC Cumhurbaþkaný Tatar, Bakü'de KKTC Kültür ve Tanýtým Günleri etkinliklerinin düzenlenmesinden duyduðu memnuniyeti dile getirerek Aliyev'e teþekkür etti.

Turizm, bilim, eðitim ve öðrenci deðiþimi alanlarýnda iþbirliði konularýnýn ele alýndýðý görüþmede Tatar, Aliyev'e hediye takdim etti.