KKTC Cumhurbaþkaný Tatar: Türk askerinin caydýrýcý güç olarak KKTC'de bulunmasý milli menfaatlerin gereði
ABONE OL

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, çeþitli temaslar için ülkede bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Baþkaný Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KKTC Cumhurbaþkanlýðý'nda gerçekleþen ziyarette, Tatar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baþkaný Akar, Türkiye'nin Lefkoþa Büyükelçisi Metin Feyzioðlu ve Komisyon üyeleriyle bir araya geldi.

Tatar, görüþmede yaptýðý açýklamada, Rumlar ile anlaþmanýn ancak iki devletin iþbirliði þeklinde olacaðýný belirterek, "Milli menfaatlerden geri adým atmamýz söz konusu deðil." dedi.

Son 3 yýldýr egemen eþitlik ve eþit uluslararasý statü temelli politika yürüttüklerini vurgulayan Tatar, Türkiye'nin garantörlüðünde egemen eþitlik baðlamýnda iki devletin iþbirliði þeklinde bir anlaþma olabilmesinin, Türk askerinin caydýrýcý güç olarak KKTC'de bulunmasýnýn ve bu durumun sürdürülmesinin milli menfaatlerin gereði olduðunu belirtti.

Bu temel politikalardan taviz vermeyeceklerine iþaret eden Tatar, ziyaretlerinden dolayý Akar ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerine teþekkür etti.

"KIBRIS MESELESÝ, BÝZÝM MÝLLÝ DAVAMIZ, MÝLLÝ MESELEMÝZDÝR"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baþkaný Akar da Kýbrýs Türklerinin güvenlik ve refahýný en üst düzeyde tutmak için çalýþacaklarýnýn altýný çizerek, geçmiþte olduðu gibi bundan sonra da sorunlarýn üstesinden birlikte gelineceðini söyledi.

KKTC'deki yenilik ve geliþmeleri gördükçe sevindiklerini dile getiren Akar, "Kýbrýs meselesi, bizim milli davamýz, milli meselemizdir. Burada bizim hiç ayrýmýz gayrýmýz yok. Biz el birliðiyle, güç birliðiyle buradaki Kýbrýslý kardeþlerimizle bir ve beraber tek yürek, tek yumruk olarak Türkiye ile beraber çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz." diye konuþtu.