KKTC'nin Yeþilýrmak köyünde çýkan yangýn kontrol altýna alýndý
ABONE OL

Türk Ajansý Kýbrýs'ýn (TAK) haberine göre, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif Ýlker Buran, Lefke'nin Yeþilýrmak köyünde yangýn çýktýðýný açýkladý.

Bölgede zaman zaman kuvvetli esen rüzgarýn bu gece ve yarýn devam edeceðini söyleyen Buran, bölgede yaðýþ beklenmediðini belirtti.

Emniyet yetkililerinin açýklamasýnda, Lefke'ye baðlý Yeþilýrmak köyünde çýkan yangýnýn kontrol altýna alýndýðý ve soðutma çalýþmalarýnýn baþladýðý kaydedildi.

Açýklamada, alevlerin yeniden çýkma ihtimaline karþý bu gece bölgede tedbir amaçlý itfaiye ekipleri bekletileceði ifade edildi.

Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Baþbakan Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoþa Büyükelçisi Metin Feyzioðlu yangýn bölgesini ziyaret etti.

Tatar, yaptýðý açýklamada, yangýna elektrik kablolarýndan çýkan kývýlcýmýn neden olduðunun tahmin edildiðini kaydetti.

Ekiplerin yangýnýn ilk çýktýðý andan itibaren bölgeye hýzla intikal ettiðini belirten Tatar, yangýnýn söndürülmesi için çaba harcayan herkese teþekkür etti.

Üstel de yaptýðý açýklamada, ekiplerin hýzlý bir þekilde iþbirliði içerisinde yangýna müdahale ettiðini belirtti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlýðýnýn (GKK) yaný sýra Türkiye ve Güney Kýbrýs Rum Yönetimi'nden (GKRY) gelen 5 helikopterle yangýna müdahale edildiðini kaydeden Üstel, keþif uçuþlarý sýrasýnda 3 farklý noktada yangýnýn daha yoðun olduðunun tespit edildiðini söyledi.

Feyzioðlu da Adana ve Antalya'dan gelen helikopterler ve GGK'ye ait helikopterin yangýna müdahale ettiðini belirterek, helikopterlerin keþif uçuþu yaparak karadaki ekipleri yönlendirdiðini ve Türkiye'den insansýz hava aracý (ÝHA) desteði talep edildiðini kaydetti.