Kolombiya ile Venezuela liderleri üçüncü kez bir araya geldi
ABONE OL

Ýki lider, Venezuela'nýn baþkenti Karakas'ta yaptýklarý çalýþma toplantýsýnda uyuþturucu kaçakçýlýðýyla ortak mücadele, sýnýrda iþbirliði ve konsolosluklarýn açýlmasý gibi konularý ele aldý.

Ayrýca, liderler, Venezuela'da kapatýlan Kolombiya'ya ait 15 konsolosluðunun yeniden açýlmasýný görüþtü.

Maduro, üç saatten fazla süren görüþmelerin ardýndan Twitter'dan yaptýðý açýklamada, Petro ile görüþmeyi "verimli ve sýcak" olarak nitelendirerek, "Venezuela ile Kolombiya arasýndaki ittifaký güçlendirmek için yola çýktýk, bunu birlikte ve kararlýlýkla baþarýyoruz." ifadesini kullandý.

Ýki lider, yýllardýr askýya alýnan ikili ticaret anlaþmasýný imzalamak için geçen ay iki ülke arasýndaki sýnýrda bir araya gelmiþti.

Venezuela ziyareti dün baþlayan Petro, göreve gelmeden önce Venezuela ile diplomatik iliþkileri yeniden kuracaðýna söz vermiþti.

Eski Kolombiya Cumhurbaþkaný Ivan Duque'nýn, Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido'yu desteklemesi üzerine Karakas, Bogota ile bütün iliþkilerini kesmiþti.

Guaido, 23 Ocak 2019'da destekçilerini meydanlara dökerek, kendisini Venezuela'nýn "geçici devlet baþkaný" ilan etmiþti.