Kolombiya'dan sonra bir ülkeden daha Gazze teklifi: Asker göndermeye hazýrýz
ABONE OL
Endonezya'da Devlet Baþkaný seçilen ve görevine ekimde baþlayacak Prabowo Subianto, Ýsrail'in aylardýr saldýrdýðý Gazze'de ateþkes saðlanmasý için barýþ gücü göndermeye hazýr olduklarýný söyledi.

Subianto, Singapur'da düzenlenen Asya-Pasifik bölgesinin en önemli güvenlik forumlarýndan Shangri-La Diyaloðu'nda konuþtu.

KOLOMBÝYA'DAN SONRA BÝR ÜLKEDEN DAHA GAZZE TEKLÝFÝ: ASKER GÖNDERMEYE HAZIRIZ

ABD Baþkaný Joe Biden'ýn açýkladýðý Gazze Þeridi'nde 3 aþamalý ateþkes taslaðýný, ateþkes için doðru yönde bir adým olarak nitelendiren Subianto, "Ýhtiyaç halinde ve Birleþmiþ Milletlerin talep etmesi durumunda ateþkesin sürdürülebilmesi ve taraflara güvenlik saðlama amacýyla barýþ gücüne katkýda bulunmaya hazýrýz." dedi

Subianto, Ukrayna ve Orta Doðu baþta olmak üzere dünya genelindeki gerilimlerin çözümü için diyaloða ihtiyaç duyulduðunu belirterek iþbirliði olmadan kalýcý barýþýn saðlanamayacaðýný ifade etti.

ABD ve Çin'i "insanlarýn iyiliði" için iþbirliði yapmaya davet eden Subianto, "Çin'i, ABD'yi ve Batýlý müttefiklerini büyük güçler olarak liderlik sorumluluklarýný yerine getirmeye çaðýrýyoruz." diye konuþtu.

Merkezi Londra'da bulunan Uluslararasý Stratejik Araþtýrmalar Enstitüsünce (IISS) Singapur'da düzenlenen 21. Shangri-La Diyaloðu, 2 Haziran'da sona erecek.

KOLOMBÝYA CUMHURBAÞKANI PETRO, GAZZE'YE BARIÞ GÜCÜ GÖNDERMESÝ ÝÇÝN BM'YE ÇAÐRIDA BULUNDU

Cumhurbaþkaný Petro, sosyal medya platformu X'ten yaptýðý paylaþýmda, "Gazze Þeridi'nde BM barýþ gücünden baþka bir alternatif yoktur. Kolombiya böyle bir gücün parçasý olacaktýr." ifadelerini kullandý.

Ýsrail ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiþ Filistinlilerin kampýna gerçekleþtirdiði saldýrýnýn ardýndan Ýsrail'i kýnayan haberleri kiþisel hesabýndan alýntýlayan Petro, Filistin'e destek paylaþýmlarýnda bulunuyor.

Petro, 28 Mayýs'taki paylaþýmýnda ise Ýsrail'in Refah'ta "katliam" yapmaya devam ettiðini belirtmiþti.

Kolombiya, Gazze'de Filistin halkýna yönelik devam eden saldýrýlarý gerekçe göstererek 3 Mayýs'ta Ýsrail ile diplomatik iliþkileri resmen kestiklerini duyurmuþtu.