Körfez krizinin sonlanmasýyla Katarlý þirketin Mýsýr'daki otelinin açýlýþý yapýldý
ABONE OL

Katar resmi ajansý QNA'nýn haberine göre, Mýsýr'ýn baþkenti Kahire'yi ziyaret eden Ýmadi, Mýsýrlý mevkidaþý Muit ile Katar Yatýrým Ýdaresi'ne baðlý Qatari Diar þirketine ait otelin açýlýþýný gerçekleþtirdi.

Baþkent Kahire'de Nil nehri kýyýsýndaki otelin açýlýþýna ABD Hazine Bakaný Steven Mnuchin ile Katarlý ve Mýsýrlý yetkililer katýldý.

Bakan Ýmadi, söz konusu otelin Katar'ýn, Mýsýr'da çeþitli alanlardaki 5 milyar dolarý aþan yatýrýmlarýnýn bir yenisi olduðunu belirtti.

Katarlý þirketi tebrik eden Muhammed Muit ise Mýsýr hükümetinin daima yabancý yatýrýmlarý memnuniyetle karþýladýðýný ve bunun için uygun atmosferi saðladýðýný söyledi.

Katar Maliye Bakaný Ali Þerif el-Ýmadi, Suudi Arabistan'ýn El-Ula kentinde gerçekleþtirilen 41. Körfez Ýþbirliði Konseyi (KÝK) Zirvesi'nin akabinde Suudi Arabistan hava sahasý üzerinden Mýsýr'ýn baþkenti Kahire'ye gitmiþti.

- KÖRFEZ KRÝZÝNÝ SONLANDIRAN 41. KÝK ZÝRVESÝ

Körfez krizini sonlandýran 41. KÝK Zirvesi, 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ýn El-Ula kentinde gerçekleþtirildi.

Zirvenin en dikkat çeken misafirlerinden Katar Emiri Al Sani'yi, ev sahibi Suudi Arabistan'ýn en üst düzey isimlerinden Veliaht Prens Muhammed bin Selman havalimanýnda karþýladý. Ýki lider, Kovid-19'a raðmen sarýlarak samimi bir görüntü verdi.

Suudi Arabistan Dýþiþleri Bakaný Faysal bin Ferhan Al Suud, zirvenin ardýndan düzenlediði basýn toplantýsýnda, 41. KÝK Zirvesi'nde, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik iliþkilerini yeniden tesis ettiðini ve ambargonun kaldýrdýðýný açýkladý.

Suudi Arabistan, Birleþik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mýsýr, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarýný desteklediði" suçlamasýyla Katar ile tüm diplomatik iliþkilerini kesmiþ ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya baþlamýþtý.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarýný reddederken, bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmýþtý.