Kremlin'den Putin'in seçim zaferi sonrasý açýklama
ABONE OL

Peskov, baþkent Moskova'da, 15-17 Mart'ta düzenlenen seçimde kesin olmayan ilk sonuçlara göre Putin'in oylarýn yüzde 87,29'unu alarak tekrar devlet baþkaný olmasýný gazetecilere deðerlendirdi.

ABD'li yetkililerin, Rusya'daki seçime yönelik eleþtirilerini kabul etmediklerini vurgulayan Peskov, "Aslýnda bu ülke (ABD) bize karþý savaþýyor. Bu yüzden onlardan baþka türde deðerlendirmeler beklemiyorduk. Kategorik olarak onlarla ayný fikirde deðiliz ve bizim dikkate almaya hazýr olduðumuz görüþlere sahip deðiller." ifadesini kullandý.

Seçim sonuçlarýnýn Putin'e yönelik mutlak desteði gösterdiðini ifade eden Peskov, þu deðerlendirmede bulundu:

"Putin gerçekten de tamamen benzersiz bir sonuç elde etti. Halk desteðinin düzeyi, Putin'in aday olarak mutlak zaferini vurgularken, ayný zamanda halkýmýzýn onu desteklediðini ve onun politika çizgisi etrafýnda toplandýðýný kanýtlýyor."

Peskov, seçimlerin meþru olup olmadýðýna yönelik tartýþmalara da tepki göstererek, "Bazýlarý ülkemizdeki seçimlerin gayri meþruluðu hakkýnda spekülasyon yapýyorsa, muhtemelen Putin'e verilen yüzde 87 oranýndaki oylarýn meþruluðuna itiraz ediyorlar ve bu çok saçma." dedi.

Putin'in Ukrayna'da silah ve askerden arýndýrýlmýþ "sýhhi bölgeler" kurulabileceðine yönelik sözlerini de deðerlendiren Peskov, "Putin, topraklarýmýza yönelik, çoðunlukla sosyal tesisler ve konutlarý hedef alan insansýz hava aracý saldýrýlarý ve top atýþlarýna yönelik bu bölgelerin korunmasý için tedbirler alýnacaðýný ifade etti." diye konuþtu.

  • Kremlin
  • Putin yeniden seçildi
  • Halk desteði
  • Politika çizgisi