Kritik bölge diken üstünde: Topçu birliklerine ateþ emri verildi!
ABONE OL

Kuzey Kore ajansý KCNA'nýn haberine göre, Genel Kurmay Baþkanlýðýndan bir sözcü, sýnýrda konuþlu 8 topçu tugayýndan ateþ için yerel saatle 20.00'a kadar hazýr olmasýný istediklerini belirtti.

Sözcü, birliklere sýnýr ötesinden Kuzey'e uçan insansýz hava araçlarýný vurma emri verildiðini kaydetti.

Haberde, Kuzey Kore ordusunun Güney'in açýlan ateþe karþýlýk vermesiyle aniden týrmanabilecek olasý silahlý çatýþmaya da hazýrlandýðý aktarýldý.

- ÝHA GERÝLÝMÝ

Kuzey Kore Dýþiþleri Bakanlýðý, 11 Ekim'de Güney Kore'nin 3, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde propaganda broþürleri taþýyan insansýz hava araçlarýný Kuzey'in baþkenti Pyongyang'a gönderdiðini öne sürmüþtü.

Bu hareketin ulusal egemenlik ve güvenliðin yaný sýra uluslararasý hukukun açýk ve ciddi ihlali olduðunu vurgulayan Bakanlýk, Güney Kore'ye, "savaþa dönüþebilecek, silahlý çatýþmaya yol açabilecek tehlikeli provokasyona" derhal son vermesi çaðrýsý yapmýþtý.

Güney Kore Genelkurmay Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamada ise Kuzey Kore üzerine insansýz hava aracý gönderilmediði belirtilerek, Pyongyang'ýn iddialarý reddedilmiþti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kýz kardeþi Kim Yo-jong, 12 Ekim'de, Güney'den bir daha insansýz hava aracý gelmesi halinde Kuzey'in karþýlýk vereceði ve bunun "korkunç bir felakete" yol açacaðý tehdidinde bulunmuþtu.

Güney Kore Savunma Bakanlýðý ise Kim'in sözlerine karþýlýk olarak yaptýðý açýklamada, "Açýkça uyarýyoruz ki Kuzey Kore halkýmýzýn güvenliðine zarar verirse, o gün rejiminin sonu olur." ifadesini kullanmýþtý.