Kur'an-ý Kerim ve Türk bayraðýna provokatif saldýrý! Türk vatandaþlar büyük tepki gösterdi
ABONE OL

Danimarka'daki Ýslam düþmaný ve aþýrý milliyetçi Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlý Yayýnda) isimli marjinal grup üyesi bir kiþi tarafýndan Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliði önünde yeniden Türk bayraðý ve Kur'an-ý Kerim'e saldýrý düzenlendi.

Ýslam düþmaný pankart açan, Ýslam'a hakaret içeren sloganlar atan ve Türk bayraðýna saygýsýzca saldýran provokatör, bu anlarý Twitter hesabýndan canlý paylaþtý.

Danimarka'da Türkiye'deki Cumhurbaþkaný ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamýnda oy verme iþlemi dün baþlarken, oy kullanmak için büyükelçiliðe gelen Türk seçmenler bu provokasyona tepki gösterdi.

Türk vatandaþlarýndan biri, Türk bayraðýný yerden kaldýrdýðý ve provokatörü uyardýðý sýrada Danimarka polisinin müdahalesiyle karþýlaþtý.

Polis, "bu provokasyona müdahale etmemesi" yönünde Türk vatandaþýný ikaz ederken, provokatörün etrafýnda önlem almayý sürdürdü.

Oy kullanmaya gelen Türk vatandaþlarýnýn geneli, böyle bir eylemin kabul edilemeyeceði ve yapýlmasýnýn doðru olmadýðý yönünde provokatöre sözlü tepki gösterdi.

Provokasyon sýrasýnda herhangi bir þiddet olayý yaþanmazken, Danimarka makamlarýnýn, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliðini önceden bilgilendirdiði ve gereken güvenlik önlemlerini aldýðý belirtildi.

Gösteri sonrasýnda Türkiye'nin tepkisi, uyarýlarý ve beklentileri Danimarka makamlarýna bildirildi.

- TÜRKÝYE, SALDIRILARA TEPKÝ GÖSTERMÝÞTÝ

Ýslam düþmaný ve aþýrý milliyetçi Payrioterne Gar Live grubu tarafýndan Danimarka'da 24 ve 31 Mart'ta ve 14 Nisan'da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliði önünde yine Kur'an-ý Kerim ve Türk bayraðýna saldýrý yapýlmýþtý.

Türkiye Cumhuriyeti Dýþiþleri Bakanlýðý, bu saldýrýlarý lanetlemiþti.

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, "Danimarka'da bugün bir kez daha kutsal kitabýmýz Kur'an-ý Kerim'e ve þanlý bayraðýmýza yönelik olarak gerçekleþtirilen aþaðýlýk saldýrýyý lanetliyoruz. Tüm uyarýlarýmýza karþýn bu aþaðýlýk saldýrýlara ifade özgürlüðü kisvesi altýnda izin verilmesi kabul edilemez." ifadeleri yer almýþtý.

- AÞIRI SAÐCI PALUDAN KUR'AN-I KERÝM YAKMIÞTI

Danimarkalý aþýrý saðcý Sýký Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliði önünde ve Kopenhag'daki bir caminin yakýnýnda Kur'an-ý Kerim yakmýþtý.

Kalabalýk polis korumasýnda gerçekleþtirilen eylemler sýrasýnda Paludan'ýn yanýna kimsenin yaklaþmasýna izin verilmemiþti.

Paludan'ýn provokasyonuna da Türkiye Cumhuriyeti makamlarýndan tepkiler gelmiþti.

Ýstanbul 2 No'lu Barosu, 18 Nisan'da Paludan hakkýnda Kopenhag Polisine suç duyurusunda bulunmuþtu.