Kuzey Kore Batý Denizi'nde füze tatbikatý gerçekleþtirdi
ABONE OL

Son bir hafta içinde 3 farklý seyir füzesi denemesi gerçekleþtiren Kuzey Kore, dün yaptýðý son silah testini doðruladý. Resmi Kuzey Kore basýnýnda yer alan açýklamaya göre Kore Halk Ordusu (KPA) dün Batý Denizi'nde füze tatbikatý gerçekleþtirdi. Tatbikat kapsamýnda stratejik seyir füzesi "Hwasal-2"nin ateþlendiði belirtilirken, tatbikatýn ülkenin "seri karþý saldýrý yeteneklerinin test edilmesine" ve "stratejik vuruþ kabiliyetinin geliþtirilmesine" katký saðladýðý vurgulandý. Tatbikat kapsamýnda yapýlan füze denemesinin komþu ülkelerin güvenliði üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmadýðý ifade edildi. Füzenin uçuþ mesafesi ve ulaþtýðý irtifa gibi teknik detaylar hakkýnda ise bilgi verilmedi.

PYONGYANG SÝLAH TESTLERÝNÝ HIZLANDIRMIÞTI

Kuzey Kore son 1 hafta içinde 3 farklý seyir füzesi denemesi gerçekleþtirerek Güney Kore ve ABD'yi alarma geçirmiþti. Geçtiðimiz hafta Çarþamba günü "Pulhwasal-3-31" adlý yeni stratejik seyir füzesini ilk kez test eden Pyongyang, pazar günü ayný füzeyi bir kez daha denemiþti. Ayrýca ABD, Güney Kore ve Japonya'nýn bu ay Kore Yarýmadasý yakýnlarýnda gerçekleþtirdiði ortak deniz tatbikatýna misilleme olarak su altý nükleer saldýrý aracý Haeil-5-23 test ettiðini duyuran Kuzey Kore, 14 Ocak'ta ise hipersonik savaþ baþlýðý taþýyan katý yakýtlý bir orta menzilli balistik füzeyi (IRBM) denediðini açýklamýþtý. Geliþmelerin ardýndan ABD hükümeti Pyongyang'a diplomasiye dönme çaðrýsý yapmýþtý.

Güney Kore Genelkurmay Baþkanlýðý'ndan (JCS) dün yapýlan açýklamada ise Kuzey Kore'nin ülkenin batý kýyýsý açýklarýndan birden çok seyir füzesi ateþlediði duyurulmuþtu. Deneme, Pyongyang'ýn son 1 haftada yaptýðý 3'üncü seyir füzesi testi olarak kayýtlara geçmiþti.