Kuzey Kore, hipersonik füze motorunu test etti
ABONE OL

Kore Yarýmadasý'nda yaptýðý füze denemeleriyle tansiyonu yükselten Kuzey Kore bu kez yeni bir silah testi gerçekleþtirdi. Resmi Kuzey Kore basýnýnda yer alan haberlere göre yeni bir orta menzilli hipersonik füze için geliþtirilen katý yakýtlý motorun yer testi ülke lideri Kim Jong-Un yönetiminde yapýldý. Sohae Uydu Fýrlatma Sahasý'nda gerçekleþtirilen testin baþarýsýndan duyduðu memnuniyeti dile getiren Kim, katý yakýtlý motorlarýn askeri stratejik deðerinin kýtalararasý balistik füzeler kadar fazla olduðunu ve düþmanlarýnýn bunu iyi bildiðini söyledi.

TOPÇU ATIÞ TATBÝKATINA LÝDERLÝK ETMÝÞTÝ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un son olarak Pazartesi günü "süper büyüklükte çoklu roketatar" sistemlerinin test edildiði bir topçu atýþ tatbikatýna liderlik etmiþti. Çýkacak bir savaþta düþmanlarýnýn feci sonuçlarla karþýlaþacaðýný söyleyen Kim, orduya askeri güçlerini yok etmeye hazýr olma talimatý vermiþti.

Ses hýzýndan en az 5 kat daha hýzlý ilerleyen hipersonik füzeler, mevcut hava savunma sistemleri tarafýndan engellenemiyor. Ýran, ABD, Çin ve Rusya'nýn hipersonik füzelere sahip ülkeler arasýnda yer aldýðý bilinirken, Kuzey Kore de hipersonik füze testlerini sürdürüyor.