Kuzey Kore milli marþý deðiþti
ABONE OL

Güney Kore ile savaþýn eþiðine gelen Kuzey Kore, milli marþýnýn sözlerini deðiþtirdi. Kore'de kullanýlan bir ölçü biriminden faydalanýlarak kaleme alýnan ve Kore Yarýmadasý'nýn tamamýný ifade eden "Üç bin ri'lik güzel vataným" ifadesi marþtan çýkarýlarak, yerine "Dünyadaki güzel vataným" ifadesi getirildi. Yapýlan deðiþiklik, Kim Jong-Un'un Güney Kore ile birleþme hedefinden vazgeçme politikasýnýn iþareti olarak yorumlandý.

GÜNEY KORE ÝLE BÝRLEÞME HEDEFÝNDEN VAZGEÇMÝÞTÝ

Kuzey Kore'nin art arda gerçekleþtirdiði füze denemeleri ve ABD ile Güney Kore'nin gerçekleþtirdiði ortak tatbikatlar son aylarda Kore Yarýmadasý ve çevresinde tansiyonun yükselmesine neden olmuþtu. Geçtiðimiz yýlýn sonunda Güney Kore ile birleþme hedefinden vazgeçtiklerini açýklayan Kim, Pyongyang - Seul arasýndaki iliþkiyi "birbirine düþman iki devlet" arasýndaki iliþkiler olarak tanýmlamýþtý.

KARÞILIKLI RESTLEÞMELER ÇATIÞMA ENDÝÞELERÝNÝ ARTIRMIÞTI

Son olarak dün Seul'un kabul ettiði deniz sýnýrý olan "kuzey sýnýr çizgisini" tanýmadýklarýný ifade eden Kim, "Düþman tarafýmýzdan kabul edilen deniz sýnýrýna girdiðinde, bunu Kuzey Kore'nin egemenliðine yönelik bir ihlal ve silahlý bir provokasyon sayacaðýz" ifadelerini kullanmýþtý. Güney Kore ordusundan yapýlan açýklamada ise Kim'in tanýmayý reddettiði ve güç kullanarak savunma sözü verdiði fiili deniz sýnýrýnýn "kararlýlýkla savunulacaðý" belirtilmiþti. Geliþmeler, bölgede askeri çatýþma endiþelerini artýrmýþtý.