Kuzey Kore, seyir füzesi Pulhwasal-3-31'i ilk kez test etti
ABONE OL

Kuzey Kore'den dün Sarý Deniz istikametine doðru fýrlattýðý seyir füzelerine iliþkin resmi açýklama geldi. Devlet medyasýnda yer alan habere göre Pyongyang yönetimi, yeni stratejik seyir füzesi Pulhwasal-3-31'i dün ilk kez test etti. Test atýþlarýnýn güçlü silah sistemlerinin geliþtirilmesi sürecinde "rutin ve zorunlu bir faaliyet" olduðu belirtildi. Test atýþlarýnýn komþu ülkelerin güvenliði üzerinde herhangi bir tehdit oluþturmadýðý vurgulandý. Pulhwasal-3-31'in menzili ve irtifasýna dair teknik detaylara ise yer verilmedi.

KUZEY KORE BÝRDEN ÇOK SEYÝR FÜZESÝ FIRLATMIÞTI

Güney Kore Genelkurmay Baþkanlýðý'ndan (JCS) dün yapýlan açýklamada, Pyongyang'ýn Sarý Deniz istikametine doðru yerel saatle 07.00 sýralarýnda birden çok seyir füzesi fýrlattýðý bildirilmiþti. Açýklamada, "Kuzey Kore'nin provokasyonlarýna karþý ABD ile koordinasyonu sürdüreceðiz" ifadeleri kullanýlmýþtý.

Son füze denemesi, Pyongyang'ýn Sarý Deniz'e doðru iki uzun menzilli stratejik seyir füzesi fýrlattýðý Eylül ayýndan bu yana yapýlan ilk seyir füzesi denemesi olarak kayýtlara geçmiþti. Denemenin ABD, Güney Kore ve Japonya'nýn bu ay Kore Yarýmadasý yakýnlarýnda gerçekleþtirdiði ortak deniz tatbikatýnýn ardýndan gelmesi de dikkat çekmiþti. Pyongyang, geçtiðimiz hafta ise su altý nükleer saldýrý aracý "Haeil-5-23"ün test edildiðini duyurmuþtu.