Kuzey Kore yeni tip füze motorlarýný baþarýyla test ettiðini duyurdu
ABONE OL

Birleþmiþ Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarý ve uluslararasý kamuoyunun tepkilerine raðmen nükleer silah ve balistik füze programýný hýz kesmeden sürdüren Kuzey Kore'den bölgede tansiyonu yükseltecek bir açýklama geldi. Pyongyang yönetimi, orta menzilli balistik füzeler için geliþtirilen yeni tip yüksek itiþli katý yakýtlý motorlarýn ilk yer testinin baþarýlý bir þekilde gerçekleþtirildiðini duyurdu. Birinci kademe ve ikinci kademe motorlarýn 11 ve 14 Kasým'da ayrý ayrý denendiði, testlerin motorlarýn kalitesini ve güvenilirliðini doðruladýðý vurgulandý.

FÜZE GÜNÜ ÝLAN ETMÝÞTÝ

Kuzey Kore son olarak Hwasong-17 kýtalararasý balistik füzesinin 2022 yýlýnda test edildiði gün olan 18 Kasým'ýn "Füze Endüstrisi Günü" ilan edildiðini duyurmuþtu. Mayýs ve Aðustos aylarýnda iki baþarýsýz askeri keþif uydusu fýrlatma giriþiminde bulunan Pyongyang, Ekim ayýnda bir deneme daha gerçekleþtireceðini açýklamýþ, ancak deneme gerçekleþtirilmemiþti.

Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin arasýnda Eylül ayýnda gerçekleþen zirvenin ardýndan Pyongyang'ýn Moskova'nýn teknolojik desteðiyle yörüngeye askeri keþif uydusu fýrlatabileceði yorumlarý yapýlmýþtý.