Kuzey Kore'den sýnýr ihlali! Güney Kore uyarý ateþi açtý
ABONE OL

Kuzey Kore-Güney Kore sýnýrýnda tansiyon bir kez daha yükseldi. Güney Kore Genelkurmay Baþkanlýðý'ndan (JCS) yapýlan açýklamada, bir grup Kuzey Kore askerinin dün yerel saatle 11.00 sýralarýnda Askerden Arýndýrýlmýþ Bölge (DMZ) içinde yer alan Askeri Sýnýr Çizgisi'ni (MDL) geçerek Korelerarasý kara sýnýrýný ihlal ettiði bildirildi. Güney Kore ordusunun gerekli uyarýlarý yaptýktan sonra caydýrýcýlýðý saðlamak amacýyla ikaz ateþi açtýðý kaydedildi.

Kuzey Koreli askerlerin ise kýsa süre sonra kendi ülke sýnýrlarýna döndüðü ifade edildi. Olayýn "yanlýþlýkla" yaþandýðýnýn deðerlendirildiðini belirten yetkililer, Kuzey Koreli askerlerin kendi sýnýrlarýna döndükten sonra gece boyunca sýnýr hattýnda çalýþmayý sürdürdüðünü aktardý. Son geliþme ile birlikte Kuzey Kore'nin son iki haftada gerçekleþtirdiði sýnýr ihlallerinin sayýsý 3'e yükseldi.

Kuzey Kore askerleri 9 Haziran ve 18 Haziran'da da kara sýnýrýný geçmiþ, Güney Kore ordusu uyarý ateþi açmýþtý. Kuzey Kore askerlerinin kýsa süren ihlallerin ardýndan kendi sýnýrlarýna çekildiði ifade edilmiþti.

GÜNEY KORELÝ AKTÝVÝSTLER BÝR KEZ DAHA BALON GÖNDERDÝ

Kuzey Kore'nin sýnýr ihlalleri bölgede muhtemel çatýþma endiþelerini artýrýrken, Güney Koreli aktivistlerden ise Pyongyang'ý kýzdýracak bir hamle geldi. Özgür Kuzey Kore Savaþçýlarý (FFNK) adlý grup, Kuzey Kore'ye 300 bin propaganda broþürü, içinde "Winter Sonata" adlý dizinin bölümleri ve ünlü þarkýcý Lim Young-woong'a ait þarkýlar bulunan USB bellekler ve ABD dolarlarý taþýyan 20 balon daha gönderildiðini açýkladý.

Öte yandan Kuzey Kore bu ayýn baþýnda Güney Koreli aktivistlere misilleme olarak çöp taþýyan binden fazla balonu Güney Kore'nin sýnýr bölgelerine göndermiþ, Güney Kore ise tepki olarak iki ülke arasýnda 2018'de imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaþmayý tamamen askýya aldýðýný açýklamýþtý.