Kuzey Kore'nin Rusya desteði ABD'yi endiþeye düþürdü! 'Diplomasiye dönün' çaðrýsý
ABONE OL

ABD Dýþiþleri Bakanlýðý Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile baðlantýyý saðlayan yollarý havaya uçurmasýna yönelik, "Kuzey Kore'yi gerilimi azaltmaya, çatýþma riskini arttýracak her türlü eyleme son vermeye ve diyalog ve diplomasiye geri dönmeye çaðýrýyoruz" dedi.

ABD Dýþiþleri Bakanlýðý Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile baðlantýyý saðlayan yollarý havaya uçurmasýnýn ardýndan bölgede artan gerilimle ilgili açýklamalarda bulundu. Düzenlediði rutin basýn toplantýsýnda "Kuzey Kore'nin eylemleri söz konusu olduðunda, tansiyonu yükselten adýmlar atmaya devam ettiklerini görüyoruz" diyen Miller, Güney Kore ile iþ birliði içinde geliþmeleri izlemeyi sürdürdüklerini ifade etti. Pyongyang yönetimini diplomasiye teþvik etmeyi sürdüreceklerini belirten Miller, "Kuzey Kore'yi gerilimi azaltmaya, çatýþma riskini arttýracak her türlü eyleme son vermeye ve diyalog ve diplomasiye geri dönmeye çaðýrýyoruz" dedi.

"HABERLERDEN ENDÝÞE DUYUYORUZ"

Kuzey Kore'nin Rusya'yý desteklemek üzere Ukrayna'ya asker göndereceðine dair iddialara da deðinen Miller, "Kuzey Kore askerlerinin Rusya adýna savaþacaðýna dair haberlerden endiþe duyuyoruz" þeklinde konuþtu. Miller, "Eðer bu doðruysa iki ülke arasýnda son birkaç aydýr geliþtiðini gördüðünüz iliþkide önemli bir ivmeye iþaret edecektir. Bu, ayný zamanda savaþ sahasýnda önemli kayýplar vermeye devam eden Rusya'nýn çaresizliðini gösterir" ifadelerini kullandý.

KUZEY KORE BAÐLANTI YOLLARINI HAVAYA UÇURMUÞTU

Geçtiðimiz hafta Kuzey Kore topraklarýný Güney Kore topraklarýndan tamamen ayýracak önemli bir "tahkimat projesi" üzerinde çalýþýldýðýný duyuran Pyongyang yönetimi, dün iki ülke arasýndaki baðlantýyý saðlayan yollarýn bir kýsmýný havaya uçurmuþtu. Güney Kore Genelkurmay Baþkanlýðýndan (JCS) yapýlan açýklamada, "Kuzey Kore ordusu öðle saatlerinde Gyeongui ve Donghae yollarýnda baðlantýyý kesmeyi amaçladýðý düþünülen patlamalar gerçekleþtirdi ve aðýr ekipman kullanarak bölgede ek faaliyetler yürütüyor" ifadeleri kullanýlmýþtý. Güney Kore ordusunun yaþanan patlamalardan zarar görmediði ifade edilirken, tepki olarak Askeri Sýnýr Çizgisi'nin güneyine uyarý ateþi açýldýðý kaydedilmiþti.