Lapid'den Netanyahu imasý: 2024'te görevde olmayacak
ABONE OL

Ýsrail Meclisindeki ikinci büyük parti olan Yesh Atid'in lideri Lapid, mecliste düzenlediði basýn toplantýsýnda, "Hükümetin 2023'te neden olduðu yýkým ile 2024'te gelecek hükümetin büyük düzeltmesi arasýnda seçim yapmak zorundayýz." dedi.

Netanyahu liderliðindeki Likud Partisi baþta olmak üzere koalisyonu oluþturan partilerin popülaritesinde önemli bir düþüþ olduðunu gösteren kamuoyu yoklamalarýna iþaret eden Lapid, "Ýsrail toplumunun neyi seçeceðini biliyorum, siz de biliyorsunuz." diye konuþtu.

Lapid, Netanyahu'ya yönelik olarak, "2024 yýlý tamamen farklý olacak. Bizi bölen, baþýmýza felaket getiren kalmayacak. Aþýrýlýk yanlýlarý evlerine dönecek, Netanyahu da evine dönecek." ifadesini kullandý.

Muhalefetteki sað görüþlü Ýsrail Evimiz Partisinin lideri Avigdor Liberman da düzenlediði basýn toplantýsýnda, "Hükümete ancak Netanyahu'nun gittiði gün katýlýrým, bundan bir saniye önce bile deðil." dedi.

Ýsrail'de koalisyon hükümeti Likud'un yaný sýra ultra ortodoks Yahudi partilerden Þas, Birleþik Tevrat Yahudiliði, aþýrý saðcý partilerden Dini Siyonizm, Yahudilik Gücü ve Noam'dan oluþuyor.

Ýsrail'de yapýlan anketler, Netanyahu'nun partisi Likud'a halkýn desteðinin yarý yarýya azaldýðýný gösteriyor.

Ýsrail'in Kanal 13 televizyonunun yayýnladýðý ankete göre, Ýsrail Meclisinde halihazýrda 32 milletvekili bulunan Likud'un 120 sandalyeli meclisteki milletvekili sayýsý 16'ya düþüyor.

  • israeli pm
  • lapid netanyahu
  • 2024 election