Lübnan'dan Ýsrail'e 35 roket atýldý
ABONE OL

Ordunun X hesabýndan yapýlan açýklamada, Lübnan'dan ülkenin kuzeyindeki Hayfa Körfezi ile Yukarý Celil bölgesine 35 roket fýrlatýldýðýnýn tespit edildiði belirtildi.

Roketlerden bazýlarýný engellendiði, bazýlarýnýn ise bölgeye düþtüðüne yer verilen açýklamada daha fazla ayrýntý paylaþýlmadý.

Açýklamada, Ýsrail'in kuzeyindeki Akka ve Hayfa Körfezi ile Yukarý Celil'deki birçok yerleþim yerinde sirenlerin çaldýðý kaydedildi.

Hizbullah'tan yapýlan açýklamada ise Hayfa'nýn kuzeyindeki Zofolon askeri sanayi üssünün çok sayýda roketle vurulduðu, Misgav Am yerleþim birimindeki bir askeri grubun "topçu mermileriyle" bombalandýðý belirtildi.

Hizbullah, mensuplarýnýn, Hayfa'nýn batýsýndaki Kiryat Eliezer hava savunma üssüne kamikaze dronlar ile saldýrý düzenlediðini ve hedeflerin "hassas" þekilde vurulduðunu kaydetti.

- ⁠Ýsrail'in Lübnan'da þiddetlenen saldýrýlarýnda 2255 kiþi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldýrýsý düzenledi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadýn olmak üzere toplam 2 bin 255 kiþi öldü, 10 bin 524 kiþi yaralandý.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ýsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediði hava saldýrýlarýnda öldürüldü.

Hizbullah ise Ýsrail'e roket ve füzelerle karþýlýk veriyor. Ýsrail tarafýnda çoðunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldýrýlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Ýsrail bombardýmaný nedeniyle Lübnan'da 100 binlerce kiþinin yerinden edildiði tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden baþkent Beyrut ve kuzeye göç dalgasý devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kiþilerden 430 binden fazlasýnýn Suriye'ye göç ettiðini açýkladý.