Macaristan Avrupa Parlamentosu'na savaþ açtý! ''Brüksel'i ele geçireceðiz''
ABONE OL

Macaristan Baþbakaný Viktor Orban, haziranda yapýlacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Brüksel ve Macaristan'ýn özgürlüðü arasýnda tercihte bulunulacaðýný belirterek, "Macaristan'ýn özgürlüðünü ve egemenliðini korumak istiyorsak Brüksel'i ele geçirmekten baþka seçeneðimiz yok." dedi.

ORBAN HALKA SESLENDÝ

15 Mart Macar Özgürlük Bayramý vesilesiyle halka seslenen Orban, yaklaþan AP seçimlerine iliþkin görüþlerini ve Brüksel'e yönelik eleþtirilerini dile getirdi.

Orban, haziranda gerçekleþtirilecek seçimlerde Brüksel ve Macaristan'ýn özgürlüðünün tercih edileceðini dile getirerek, Macar halkýnýn özgürlüðüne ve egemenliðine düþkünlüðünü vurguladý.

"BRÜKSEL MALÝ ÞANTAJDA BULUNUYOR"

"Macaristan'ýn özgürlüðünü ve egemenliðini korumak istiyorsak Brüksel'i ele geçirmekten baþka seçeneðimiz yok." diyen Orban, köklü bir devlet olduklarýný ve Avrupa Birliði'ndeki (AB) deðiþimi kendilerinin baþlatacaðýný söyledi.

Orban, ülkesinin savaþ deðil barýþ istediðini, buna karþýn "Brüksel'in savaþtan yana olduðunu, güvenlik yerine hukukun üstünlüðü adý altýnda sorunlara yol açtýðýný, refah yerine mali þantajda bulunduðunu" ileri sürdü.

"BU YIL BÝR DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Bu yýlýn dönüm noktasý olacaðýný ifade eden Orban, "Slovaklar yeniden ayaða kalktý, Çekler uyanýyor, Ýtalyanlar uyanýyor, Hollandalýlar yeniden ayaða kalktý ve Amerikalýlar da isyan ediyor. Bu yýl bir dönüm noktasý olacak. Yýlýn baþýnda yalnýzdýk, yýl sonunda dünyada çoðunluk olacaðýz." görüþünü paylaþtý.