Macaristan'ýn, Ýsveç'in NATO üyeliðine onay oturumunu ertelediði belirtildi
ABONE OL

Parlamentodaki muhalefet partilerinden Demokratik Koalisyonu (DK) milletvekili Agnes Vadai, sosyal medya üzerinden yaptýðý açýklamada, Macaristan Baþbakaný Viktor Orban ve hükümetteki Macar Yurttaþ Birliði (Fidesz) partisinin, yakýn zamanda yapýlmasý planlanan onay oturumunda Ýsveç'in üyeliði için oylama planlamadýðýný bildirdi.

Vadai'nin yaný sýra DK partisinden diðer bir milletvekili de onay oturumunun sonbahara ertelendiði bilgisini doðruladý.

- Ýsveç'in NATO üyeliði hakkýndaki üst düzey toplantý 6 Temmuz'da yapýlacak

Ýsveç'in NATO üyeliði hakkýnda Türkiye, Ýsveç ve Finlandiya'nýn dýþiþleri bakanlarýnýn da katýlacaðý üst düzey toplantýnýn, 6 Temmuz'da, Brüksel'de yapýlacaðý bildirilmiþti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nýn, bir NATO zirvesine ilk kez üye olarak katýlacaðýný hatýrlatarak, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nýn baþkenti Vilnius'ta yapýlacak NATO Zirvesi'ne kadar Ýsveç'in üyelik sürecinin de tamamlanmasý için çalýþtýklarýný belirtmiþti.

Bu amaçla bu hafta baþýnda Türkiye, Ýsveç ve Finlandiya arasýnda Brüksel'deki NATO karargahýnda üst düzey bir toplantý teklifi yaptýðýný anýmsatan Stoltenberg, daha önce zamanýný açýklamadýðý toplantýnýn, "gelecek hafta perþembe günü" düzenleneceðini kaydetmiþti.