Macron: Netanyahu'nun sözleri aþýrýya kaçýyor
ABONE OL

Netanyahu, Ýngilizce yayýnladýðý görüntülü mesajýnda Macron'a hitap ederek Gazze'de Hamas, Lübnan'da Hizbullah, Yemen'de Husiler, Irak ve iþgal altýndaki Batý Þeria'da vekil güçler bunlarýn arkasýndaki Ýran'a karþý "7 cephede savaþtýðýný" söyledi.

Ýsrail'e "200 balistik füze atan barbar Ýran'a karþý tüm medeni dünyanýn yanýnda yer almasý gerektiðini" ileri süren Netanyahu, "Buna karþýn Macron ve diðer Batý liderleri Ýsrail'e karþý silah ambargosu çaðrýsý yapýyor, ayýp onlara." ifadesini kullandý.

Yanýnda duranlara teþekkür eden karþý çýkanlarý küçümseyen Netanyahu "destekleri olsun olmasýn zafer kazanacaklarýný" savunarak "Ýsrail sadece kendi için deðil tüm dünyanýn barýþý ve güvenliði namýna bu savaþ kazanýlana kadar savaþacak." dedi.

MACRON'A GÖRE SÝLAH AMBARGOSU ÇAÐRISINA TEPKÝ VEREN NETANYAHU'NUN SÖZLERÝ "AÞIRIYA KAÇIYOR"

Fransýz basýnýndaki haberlere göre Macron, Ýsrail'e yönelik silah ambargosu çaðrýsý hakkýnda Netanyahu'nun yorumlarýný yanýtladý. verdi.

Elysee Sarayý'ndan yapýlan açýklamada, Fransa'nýn Ýsrail'in sarsýlmaz dostu olduðu vurgulanarak, "Netanyahu'nun sözleri çok aþýrýya kaçýyor ve bunun, Fransa ile Ýsrail arasýndaki dostlukla alakasý yok." ifadesine yer verildi.

Açýklamada, ayrýca, Macron'un Fransa'nýn Ýsrail'in güvenliðine baðlý olduðunu, Ýran Cumhurbaþkaný Mesud Pezeþkiyan'a bizzat kendisinin söylediði kaydedildi.

Elysee Sarayý'nýn açýklamasýnda, Macron'un, ülkesinin Ýran veya ona yakýn vekil güçlerin herhangi birinin Ýsrail'e saldýrmasýna izin vermeyeceðini ve güç kullanmasý durumunda her zaman Fransa'yý karþýlarýnda bulacaðýný söylediði aktarýldý.

- MACRON'UN ÝSRAÝL'E SÝLAH AMBARGOSU ÇAÐRISI

Macron, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnda kullanacaðý silah sevkiyatýný durdurma çaðrýsýnda bulunmuþtu.

Bölgede önceliðin siyasi bir çözüme geri dönmek ve Gazze'deki saldýrýlarda kullanýlacak silahlarýn ambargolanmasý gerektiðini belirten Macron, Ýsrail'in, uluslararasý hukuk ve insani hukuka uyarak kendisini savunmasý gerektiðini ifade etmiþti.

Macron, "sivil halký feda ederek terörle mücadele edilmeyeceðini" vurgulayarak, "Lübnan, yeni bir Gazze olamaz." belirtmiþti.

Netanyahu, Ýngilizce yayýnladýðý görüntülü mesajýnda Macron'a hitaben, Gazze'de Hamas, Lübnan'da Hizbullah, Yemen'de Husiler, Irak ve iþgal altýndaki Batý Þeria'da vekil güçlerle birlikte Ýran'a karþý "yedi cephede savaþtýðýný" söylemiþti.

Ýsrail'e "200 balistik füze atan barbar Ýran'a karþý tüm medeni dünyanýn yanýnda yer almasý gerektiðini" savunan Netanyahu, "Buna karþýn Macron ve diðer Batý liderleri Ýsrail'e karþý silah ambargosu çaðrýsý yapýyor, bu onlara yakýþmýyor." deðerlendirmesinde bulunmuþtu.