Maduro, BM Komiseri Türk ile görüþtü
ABONE OL

Venezuela'ya resmi ziyaret gerçekleþtiren Türk, baþkent Karakas'taki Miraflores Sarayý'nda Maduro tarafýndan kabul edildi.

Maduro, Twitter hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Türk ile verimli bir toplantý yaptýklarýný belirterek, "Amacýmýz, ABD hükümeti ve suç ortaklarýnýn, yol açtýðý ekonomik ve mali zulme karþý Venezuela halkýnýn saðlýk, eðitim, barýnma ve istihdamýný garanti etmektir." ifadesine yerdi.

Türk, Venezuela ziyareti kapsamýnda Devlet Baþkan Yardýmcýsý Delcy Rodriguez, Dýþiþleri Bakaný Yvan Gil ve Ulusal Meclis Baþkan Yardýmcýsý Jorge Rodriguez ile de görüþtü.

Venezuela Dýþiþleri Bakanlýðýndan Türk'ün ziyaretine iliþkin yapýlan açýklamada, "Venezuela ile BM Ofisi arasýndaki mevcut yapýcý diyalog, iþbirliði ve teknik yardým mekanizmalarýnýn yürütülmesi amacýyla görüþme gerçekleþtirildi." denildi.

BM Yüksek Komiseri Türk de Twitter hesabýndaki paylaþýmýnda, "Venezuela'daki çeþitli insan haklarý konularýný muhalefetle olduðu kadar hükümetle de konuþmak benim için çok önemli." deðerlendirmesinde bulundu.