Maduro'dan 'Filistin' çaðrýsý: Haklý davasýnda onlarý yalnýz býrakmayacaðýz
ABONE OL

Venezuela Devlet Baþkaný Nicolas Maduro, Ýsrail'in Gazze saldýrýlarýný kýnadý ve Filistin'in özgürleþmesi çaðrýsýnda bulundu.

Ülkesinde özel bir radyo kanalýna gündeme iliþkin deðerlendirmelerde bulunan Maduro, Filistin halkýyla dayanýþma içinde olduklarýný ve Filistin'in özgürleþmesi gerektiðini belirtti.

Ýsrail'in Gazze'de bir yýlý aþkýndýr sürdürdüðü soykýrýma deðinen Maduro, "Filistin'in yaþam, baðýmsýzlýk ve var olma hakkýný savunmak, Venezuela'nýn, Latin Amerika'nýn ve Karayipler'in var olma hakkýný savunmakla aynýdýr. Faþizme ve sömürgeciliðe karþý kritik bir savaþ veriliyor." dedi.

Orta Doðu'da þiddetin týrmanmasýndan ABD ve Ýngiltere'yi sorumlu tutan Maduro, "Filistin halkýna yönelik bir imha savaþý yürütülüyor, þimdi de Lübnan'a karþý siyonist saldýrýlar düzenleniyor. Filistin, insanlýðýn anavatanýdýr. ABD, Avrupa ve Ýngiltere sömürgeci projelerini bölgede hakim kýlana kadar Filistin, dini ve kültürel birlikteliðin merkezindeydi." diye konuþtu.

Maduro, Venezuela halkýnýn daima Filistin'in yanýnda olacaðýný ve haklý davasýnda onlarý yalnýz býrakmayacaklarýný kaydetti.

Bu arada, Ýçiþleri Bakaný Diosdado Cabello ve Ulusal Baþsavcý Tarek William Saab, Filistin halkýna destek için Avila Ulusal Parký'nda düzenlenen "Filistin ile Dayanýþma Etkinliðine" katýlarak konuþmalarýnda Ýsrail'e sert tepki gösterdiler.