Maduro'dan 'suikast planý' iddiasý! Ýsim isim açýkladý
ABONE OL

Zulia eyaletine baðlý Maracaibo kentinde seçim çalýþmasý yürüten Maduro, muhalefetin kendisine saldýrmasý için suikastçýlar kiraladýðý iddiasýnda bulundu.

Destekçileriyle bir araya gelen Maduro, "Bir grup suikastçýlarý var, aþýrý saðcýlar... Venezuela'da zaten bir grup suikastçýlarý var, beni arýyorlar ve bize zarar vermek istiyorlar." ifadesini kullandý.

Maduro, suikast planlarýnýn arkasýndaki isimlerin muhalefet liderlerinden Leopoldo Lopez, Antonio Ledezma ve Julio Borges'in olduðunu öne sürdü.

Güvenlik gerçekçisiyle kampanya etkinliklerinin tarih ve saatlerini paylaþmadýklarýný vurgulayan Maduro, "Geldiðim ve ziyaret ettiðim her yer sürpriz olmalý, güvenlik güçleri her zamanki gibi görevlerini en iyi þekilde icra ediyor. Tanrý'nýn ellerindeyim. Yeryüzündeki görevlerimi yapmak için hedeflerime doðru yol alýyorum." diye konuþtu.

Maduro hükümetine komplo kurmakla suçlanan ve haklarýnda yakalama kararý bulunan muhalefetin önde gelen liderlerinden Lopez, Ledezma ve Borges, hali hazýrda yurt dýþýnda yaþamlarýný sürdürüyor.

Venezuela'da halk, 28 Temmuz'da devlet baþkanlýðý seçimi için sandýk baþýnda olacak.