Malezya Baþbakaný Muhyiddin, BM'nin Ýsrail þiddetine karþý bir an önce harekete geçmesi gerektiðini söyledi
ABONE OL

Görüntülü açýklama yapan Baþbakan Muhyiddin, Ýsrail'in Doðu Kudüs ve Gazze'deki son saldýrýlarýný deðerlendirdi.

Muhyiddin, Ýsrail'in saldýrýlarýný görüþmek üzere yarýn çevrimiçi ortamda gerçekleþecek ÝÝT toplantýsýnda Malezya'yý Dýþiþleri Bakaný Hiþamuddin Hüseyin'in temsil edeceði ve kendisinin de bir konuþma yapacaðýný belirterek, "Malezya, Filistin'deki son geliþmeleri yakinen takip etmektedir." dedi.

Malezya'nýn Filistin'e sarsýlmaz desteðinin süreceðini ifade eden Muhyiddin, "Yarýnki ÝÝT toplantýsýnda Ýsrail'in saldýrýlarýna karþý Malezya'nýn güçlü ve net duruþunu ifade edeceðim." þeklinde konuþtu.

Muhyiddin, Filistin meselesinde bölge ülkelerinden Endonezya ve Brunei ile ayný fikirde olduklarýný kaydederek, "Bu kapsamda Malezya, Endonezya ve Brunei ile birlikte ortak açýklama yayýmlayarak Ýsrail'in Filistinlilere yönelik saldýrýlarýný þiddetle kýnayacaktýr." ifadelerini kullandý.

Bugün Endonezya Devlet Baþkaný Joko Widodo ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdiðini de hatýrlatan Muhyiddin, "Malezya ve Endonezya, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinin Ýsrail þiddetine karþý bir an önce harekete geçmesi gerektiðini düþünmektedir." dedi.

Malezya Baþbakaný, Ýsrail'in Filistinlilere yönelik son saldýrýlarýný konuþmak üzere Hamas Siyasi Büro Lideri Ýsmail Heniyye ile telefon görüþmesi yapmýþtý.