'Mavi Hat'ta gerginlik týrmanýyor! Ýsrail'e darbe: Yerle bir edildi
ABONE OL

Hizbullah'ýn Telegram hesabýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in Kefr Þuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinin füzelerle hedef alýnarak vurulduðu belirtildi.

Açýklamada, bunun "Gazze Þeridi'ndeki Filistin halkýnýn cesur ve onurlu direniþine destek vermek amacýyla" gerçekleþtirildiði aktarýldý.

Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldýrýlarýný sürdüren Ýsrail, kuzey sýnýrýnda da Lübnan Hizbullahý ile çatýþýyor.

Ýsrail ile Lübnan arasýnda "Mavi Hat" olarak tabir edilen sýnýr hattýnda son haftalarda gerginlik týrmanýyor.

- ÝSRAÝL, HÝZBULLAH MENSUBU ATTAR'I ÖLDÜRDÜ

Ýsrail ordusundan yapýlan yazýlý açýklamada, Hizbullah'ýn hava savunma gücünde önemli bir uzman olarak kabul edilen Meysem Mustafa el-Attar'ýn öldürüldüðü belirtildi.

Açýklamada, Attar, Hizbullah'ýn hava savunma güçlerinin önemli ve deneyimli bir üyesi olduðu ve ayný zamanda Ýsrail'e yönelik çeþitli saldýrýlarýn planlanmasý ve gerçekleþtirilmesinde rol oynadýðý ifade edildi.

Hizbullah tarafýndan yapýlan yazýlý açýklamada da 1991 doðumlu Attar'ýn öldürüldüðü doðrulandý.

Lübnan resmi haber ajansý NNA'da yer alan haberde de Lübnan'ýn doðusundaki Bekaa bölgesinin Þaat beldesinde Ýsrail insansýz hava aracýnýn düzenlediði hava saldýrýsýnda bir kiþinin hayatýný kaybettiði bilgisi verildi.

Ýsrail ile 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatýþmalarda ölen Hizbullah mensubu sayýsý 361'e ulaþtý.